Ingezonden persbericht


Met nieuw demontabel bouwconcept wil De Boer bedrijfsruimtemarkt veroveren

Alkmaar, 27 oktober 2009 - De Boer, internationaal toonaangevend leverancier van tijdelijke accommodaties, verstevigt zijn positie op de markt voor bedrijfsruimte. Hiertoe heeft De Boer een innovatief semipermanent bouwconcept ontwikkeld, onder de naam Spectrum. Dit nieuwe prefab bouwconcept is standaard zeer goed geïsoleerd en voldoet aan de Europese en nationale bouwregelgeving. Het demontabele gebouw kan voor uiteenlopende toepassingen worden ingezet voor verhuurtermijnen die variëren van enkele weken tot meerdere jaren.

De introductie van dit nieuwe bouwconcept past in de strategie van De Boer om te groeien in de markt voor bedrijfsruimte. Het potentieel voor de nieuwe accommodatie in dit marktsegment is enorm, omdat deze voor uiteenlopende toepassingen in veel verschillende sectoren kan worden ingezet. De Boer richt zich met Spectrum in eerste instantie op bedrijven en ondernemers in de sectoren retail, logistiek, sport en evenementen, maar Spectrum is geschikt voor vele toepassingen bij ondernemingen en organisaties die voor een periode van één week tot meerdere jaren een volwaardige tijdelijke ruimteoplossing nodig hebben.

Van beurshal tot winkel tot distributiecentrum

Vergeleken met tenten voor evenementen en festivals, waarmee De Boer internationaal een sterke positie heeft opgebouwd, liggen de eisen voor semipermanente gebouwen voor de bedrijfsruimtemarkt aanzienlijk hoger. Met de ontwikkeling van het Spectrum bouwconcept speelt De Boer hierop in. Spectrum is modulair en verplaatsbaar en kan bijvoorbeeld dienst doen als winkel, supermarkt, sporthal, maar ook als restaurant, bioscoop of casino. Voor de gebruiker is het gebouw snel op te bouwen, flexibel in gebruik en ook weer snel te demonteren. Hierdoor is De Boer in staat om direct in te spelen op de specifieke behoefte van de klant.

Een duurzame oplossing

Met het oog op de toekomst is de Spectrum ontwikkeld als duurzaam gebouw. Buiten het feit dat Spectrum vele keren herbouwd kan worden, zorgen de hoge isolatiewaarde en optimale luchtdichtheid voor een uitstekende energieprestatie. Een indicatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van De Boer heeft aangetoond dat de energieprestatie van de Spectrum overeen kan komen met het energielabel A+, afhankelijk van de toepassing en uitvoering.

"De markt kent onze organisatie vooral van onze activiteiten in de evenementenmarkt maar wij leveren ook oplossingen voor de zakelijke of bedrijfsruimtemarkt in geval van calamiteiten, capaciteitsproblemen, herinrichtings- of verbouwingsoperaties. Met de introductie van Spectrum willen wij onze marktpositie versterken in dit voor ons belangrijke segment," aldus Lucas Covers, CEO van De Boer Groep.

Over De Boer

De Boer is de internationaal toonaangevende leverancier van tijdelijke accommodaties in de markten voor grootschalige evenementen en zakelijke toepassingen. Opgericht in 1924 en met het hoofdkantoor in Alkmaar, heeft het bedrijf eigen kantoren in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Spanje, Zweden en Dubai. De Boer is ook vertegenwoordigd in Qatar, Rusland en de Verenigde Staten. De onderneming heeft internationaal meer dan 350 medewerkers en in het hoogseizoen kan dit oplopen tot circa 500 door de inzet van tijdelijke krachten. NPM Capital is sinds augustus 2005 grootaandeelhouder.

-Einde persbericht-

**