Dura Vermeer

Enschede - 27 oktober 2009

Op de Brouwerij bereikt hoogste punt

Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft ruim een jaar na de start van de bouw van de gebouwen Apollo en Artemis, onderdeel van het project Op de Brouwerij in Enschede, het hoogste punt bereikt.

Na toespraken van adjunct-directeur John Haverkort en assistent projectleider Dennis Dibbets van Dura Vermeer Bouw Hengelo en de heer Sparreboom van opdrachtgever ING Real Estate Development werd middels het leggen van de laatste vloerplaat boven op het dak van het gebouw Apollo het bereiken van het hoogste punt gevierd.

Gebouw Apollo
Op de Brouwerij wordt gerealiseerd in en om de voormalige bierbrouwerij van Grolsch te Enschede. Het project wordt door Dura Vermeer Bouw Hengelo gerealiseerd voor opdrachtgever ING Real Estate Development. Het project bestaat uit een combinatie van woningen en winkels. Gebouw Apollo, de hoogste van de twee gebouwen bestaat uit elf verdiepingen met winkels op de begane grond en daarboven een daktuin, tien lagen appartementen en maisonnettes. De ruwbouw is volledig gereed en de afbouw loopt op schema. Gebouw Apollo zal als het gereed is vooral opvallen door de verspringende gevels en het industriële karakter en wordt waarschijnlijk mei 2010 opgeleverd.

Gebouw Artemis
Gebouw Artemis telt vier verdiepingen, op de begane grond zal zich een supermarkt vestigen. De overige verdiepingen zullen appartementen huisvesten. Op dit moment is bij gebouw Artemis het dak volledig dicht. Artemis zal in maart 2010 worden opgeleverd. Als het gehele project gereed is zal Enschede twee beeldbepalende gebouwen rijker zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op: www.duravermeerbouwhengelo.nl en www.opdebrouwerij.nl.