Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ tekent nieuw wereldwijd contract met ALK Technologies

Gecontinueerde relatie brengt innovatie in navigatie, kaartontwikkeling en content naar met GPS-uitgeruste smartphones

Veldhoven, 27 oktober, 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, heeft een nieuw wereldwijd contract getekend met ALK Technologies om kaartgegevens en content te leveren voor hun CoPilot® Live(TM) GPS-navigatieproducten. Deze overeenkomst bevestigt opnieuw een reeds bestaande relatie tussen de twee bedrijven.

Het prijswinnende CoPilot Live van ALK, marktleider in EMEA in langdurige licenties voor smartphone navigatie, is beschikbaar voor zowel professionele als consumenten applicaties. CoPilot Live, onlangs gelanceerd in de iPhone App store, is in veel regio's snel één van de hoogst scorende apps geworden*. Het nieuwe NAVTEQ-contract bevat een uitbreiding van de dekking om zo verdere ontwikkeling in wereldwijde markten te ondersteunen.

"Onze recent gelanceerde CoPilot Live v8 smartphone navigatie software voor iPhone Windows Mobile en Android smartphones maakt in EMEA al gebruik van de NAVTEQ®-kaart. Het brengt belangrijke innovaties zoals uitgebreidere wegen, waarschuwingen voor snelheidsbeperkingen en branded POIs naar smartphone navigatie", zegt Michael Kornhauser, Managing Director, CoPilot Solutions bij ALK Technologies. "We zijn erg verheugd om onze relatie met NAVTEQ te verlengen en zo de beleving van CoPilot Live's kwalitatief hoge navigatie naar nieuwe markten over de hele wereld te kunnen brengen."

"Het is altijd lonend wanneer een gevestigde klant zijn samenwerking met NAVTEQ verlengt, nieuwe gebieden toevoegt aan de specificatie en daarnaast recent ontwikkelde content en technologie opneemt. Wij kijken uit naar onze gecontinueerde samenwerking en naar het verdere succes van CoPilot Live smartphone navigatie met NAVTEQ-kaarten", zegt Serge Bussat, vice president, Consumer Sales Europe bij NAVTEQ.
* Bron: cijfers App Store

BERICHT VOOR DE REDACTIE



Ingezonden persbericht