Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe website Spectives.com brengt nieuws in beeld

Amsterdam, 27 oktober 2009 - Op de nieuwe site Spectives.com kunnen bezoekers het nieuws van hun favoriete sites met beelden volgen. De site gebruikt de kracht van visueel nieuws.

Meer weten in minder tijd
Foto's en illustraties zijn tegenwoordig belangrijk bij nieuwssites en weblogs. In bijna elk bericht staat wel een plaatje, vaak onmisbaar voor het bericht. Een site over auto's kan tegenwoordig geen bericht brengen zonder de auto ook te laten zien. Hetzelfde geldt voor nieuws over mode, gadgets, fotografie of bijvoorbeeld architectuur; het is visueel nieuws.

Op Spectives.com kan iedereen visuele collecties maken. Bezoekers hoeven alleen sites op te geven die ze willen volgen. Spectives maakt hiervan een visueel overzicht. De meest recente artikelen staan bovenaan, makkelijk te scannen.

Op de site zijn al veel collecties te vinden. Bijvoorbeeld één met roddelnieuws. Maar ook een collectie genaamd Watches, waar berichten van horloge-weblogs worden verzameld.

Visuele instelling
"Het kost veel tijd om meerdere sites te volgen," zegt Rutger van Waveren, medewerker van internetuitgever ilse media en bedenker van Spectives.com. "Je kan RSS readers gebruiken, maar die zijn niet geschikt voor visuele onderwerpen, ze geven je alleen de titel van een bericht. Als je een autofanaat bent heb je niets aan titels, je wilt zien waar het over gaat."

"Onze hersenen zijn visueel ingesteld, scannen van plaatjes is makkelijker dan scannen van tekst" aldus Van Waveren.

Persoonlijke behoefte
Van Waveren kwam op het idee voor de site vanuit een persoonlijke behoefte: "Ik wilde een dagelijks overzicht van alle nieuwe berichten op gadget sites. Ik wilde de nieuwste laptops, mobieltjes en elektronica zien. Hiervoor maakte ik een site bestaande uit één pagina met alleen maar plaatjes, afkomstig van meerdere weblogs. Dit idee groeide uit tot Spectives.com. Hier was ik al mee bezig voordat ik bij ilse media ging werken. Ilse media heeft mij de ruimte gegeven om de site verder te ontwikkelen en te lanceren."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Quotes over Spectives.com:
TheNextWeb.com: "The idea of browsing more visually is attractive and the service has a clean look and easy user interface."

ReadWriteWeb.com: "One thing we love about Spectives is that it takes the tech out of subscribing to RSS feeds."

KillerStartups.com: "I had a good time when I tried it out."

Josh Rubin van Coolhunting.com: "Spectives.com, we need that!"

Een screenshot van Spectives.com is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/screenshot-spectives.jpg Het logo van Spectives.com is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/logo-spectives.jpg

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en circa 180 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl