Gemeente Overbetuwe


VIP geopend in Westeraam Elst

---

Aan de Senaat in Westeraam te Elst is een VIP (= Verpakkingen Inzamel Plaats) voor de inzameling van kunststof verpakkingen geïnstalleerd. Naast de VIP zijn ook ondergrondse container geplaatst voor drankenkartons (melk- en sappakken). Ondergrondse containers voor glas en blik waren op deze locatie al aanwezig.
U kunt dus alle lege verpakkingen gescheiden inleveren op de Senaat te Elst.

De VIP is de hele week geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Buiten deze uren zitten er 2 rolluiken voor de VIP. Lege verpakkingen mogen dan niet naast de VIP geplaatst worden. Op deze manier blijft de omgeving schoon en netjes.

Gemeente Overbetuwe wil een goed voorzieningenniveau voor verpakkingsafval realiseren. Dit moet resulteren in een nog betere scheiding van het verpakkingsafval en een hoog servicegehalte voor de burger. Met deze aanpak wil de gemeente een positieve bijdrage leveren aan het duurzaam hergebruiken van grondstoffen. Door alle lege verpakkingen gescheiden te houden, kan de grijze afvalcontainer ook minder vaak aan straat worden gezet. Dit betekent lagere kosten voor huishoudens.

In Driel, Heteren en Zetten worden binnenkort ook VIPâs en ondergrondse containers voor drankenkartons geplaatst.