Ingezonden persbericht


GEEN ANGST VOOR MEXICAANSE GRIEP

Utecht, 27 oktober 2009 - Hoewel het RIVM nu officieel spreekt van een epidemie, zorgt het Mexicaanse griepvirus nog voor weinig paniek onder de Nederlandse bevolking. Het overgrote deel van de bevolking is helemaal niet bang voor de Mexicaanse griep. Dit blijkt uit onderzoek dat Gezondheidsplein heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek vond plaats onder ruim 700 bezoekers van de website Gezondheidsplein.nl. Hierin werd onder meer gevraagd of men bang is voor de Mexicaanse griep. Maar liefst 84% van alle deelnemers geeft aan dat dit absoluut niet het geval is.

De meeste deelnemers verwachten dan ook dat ze zelf de dans ontspringen. Op de vraag of men verwacht Mexicaanse griep te krijgen, antwoorden 2 van de 3 deelnemers met 'nee'. Velen zien de vaccinatie tegen het nieuwe virus ook als onnodig. Bijna 60% van de ondervraagden laat weten dat ze niet van plan zijn zich te laten inenten tegen het Mexicaanse griepvirus.

Een reden voor deze onbezorgdheid kan zijn dat de Mexicaanse griep nog niet echt lijkt op te duiken in de naaste omgeving van mensen. Zo'n 70% van de deelnemers kent niemand die het virus heeft of heeft gehad. Opvallend is dat ruim 10% toch sterfgevallen in zijn/haar omgeving verwacht als gevolg van de Mexicaanse griep. Dit terwijl de kans op overlijden bij Mexicaanse griep op dit moment minder is dan een half procent.

Op Gezondheidsplein lees je alles over het nieuwe griepvirus in het dossier Mexicaanse griep.

======================== Einde persbericht ========================