Ingezonden persbericht


Persbericht

27 oktober, 2009

Riverbed versterkt WAN-optimalisatie met nieuwe uitgave RiOS-software voor Steelheads

~ RiOS 6.0 biedt meer snelheid voor meer applicaties, platforms en private clouds ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, heeft onlangs de nieuwe versie van het Riverbed Optimization System (RiOS®) aangekondigd. Met RiOS 6.0 levert Riverbed® de beste performance voor een brede reeks verschillende applicaties en platforms die momenteel worden gebruikt in IT- en cloud-infrastructuuromgevingen. Riverbed zorgt er met RiOS 6.0 voor dat organisaties meer gebruikers op meer platforms kunnen ondersteunen. Zo wordt er tevens een verbeterde ondersteuning geboden voor Citrix XenApp, Mac-gebruikers, Oracle E-Business Suite 12 en vele webapplicaties, zoals Microsoft SharePoint en SAP. Daarnaast breidt Riverbed verder uit door oplossingen te bieden die de schaalbaarheid van disaster recovery (DR) verbeteren, met nieuwe features en een hogere performance voor datacenter-tot-datacenter replicatie. Deze verbeterde versie van Riverbed WAN-optimalisatie is de meest uitgebreide tot nu toe. Het biedt organisaties een oplossing voor hun IT- en private cloud-infrastructuren.

De behoefte aan snelheid
Veel organisaties die gebruikmaken van Citrix XenApp hebben vaak problemen met de performance en uitvoerbaarheid van desktop-virtualisatie via het WAN. Dit heeft een behoorlijke impact op de arbeidsproductiviteit en bruikbaarheid. Om de huidige acceleratie voor Citrix XenApp-applicaties uit te breiden, biedt Riverbed vereenvoudigde configuratie en verbeterde QoS-mogelijkheden voor Citrix. Met het gebruik van RiOS 6.0 daalt het bandbreedteverbruik tot 83 procent. Daarnaast levert RiOS 6.0 tot 50 procent betere responstijden in 'real world'-omgevingen. Deze reductie zorgt ervoor dat organisaties twee keer zoveel XenApp-gebruikers kunnen bedienen, zonder de bandbreedte te verhogen op remote sites. Tegelijkertijd verbetert de performance.

Mac computers tot 60 keer sneller
Apple-producten worden steeds vaker ingezet binnen grote organisaties en werknemers blijven IT-afdelingen overtuigen om het gebruik van Mac computers te ondersteunen. Nu eindgebruikers meerdere manieren hebben om toegang tot informatie krijgen, verwachten zij dezelfde performance ongeacht locatie, platform of client. Met RiOS 6.0 introduceert Riverbed de mogelijkheid om Mac clients snelheid te bieden met specifieke CIFS-applicatie-optimalisatie.

"Onze Apple Mac-gebruikers die over het WAN werken ondervinden veel vertragingen bij het zoeken naar en toegang krijgen tot bestanden", aldus Thai Tran, infrastructure administrator bij ESA. "Deze vertraging werd enorm verminderd nadat we de nieuwe Mac CIFS-optimalisatie feature in gebruik namen. Bijvoorbeeld, voordat we gebruik maakten van RiOS 6.0 moest een ESA-medewerker vanuit een remote locatie ruim drie minuten wachten voordat een bestand van 6,37 MB gedownload was. Na de implementatie van de Mac CIFS- optimalisatie duurde het openen van hetzelfde bestand slechts drie seconden. Doordat de informatie nu 60 keer sneller beschikbaar is, zijn we in staat om de productiviteit van medewerkers te verhogen en een betere ervaring voor de eindgebruiker te realiseren."

Webapplicaties zijn sneller dan ooit
Met RiOS 6.0 neemt Riverbed een grotere voorsprong op het gebied van technologie door de verbetering van webgebaseerde applicatie-optimalisatie. De verbeterde functionaliteit binnen RiOS 6.0 werkt zowel met HTTP als HTTPS. Daarnaast optimaliseert het SAP Netweaver, Siebel, SharePoint, Microsoft CRM, Agile, Pivotal CRM en additionele webapplicaties in sommige gevallen tot 20 keer sneller.

Met deze uitgave introduceert Riverbed ook de mogelijkheid om Oracle 12-applicaties te optimaliseren. Riverbed is op dit moment de enige leverancier die deze optimalisatie op applicatieniveau biedt. Dit is tevens een uitbreiding op de bestaande ondersteuning voor Oracle. Riverbed heeft met de introductie van RiOS 5.0 reeds eerder aangekondigd, dat zij de enige leverancier is van de optimalisatie op applicatieniveau voor Oracle 11i.

Versnellen van datacenter-activiteiten en tegelijkertijd kosten verlagen Met het belang van databeveiliging, DR en business continuïteit in het achterhoofd, investeert Riverbed in de ontwikkeling van WAN-optimalisatie om datacenter-consolidatie en strategische DR-initiatieven. Daarvoor heeft Riverbed diverse overeenkomsten gesloten met storage-leveranciers zoals NetApp, EMC en Hitachi Data Systems. Met RiOS 6.0 verbetert Riverbed haar oplossingen om klanten de beste datacenter-tot-datacenter performance en beveiliging te bieden.

Riverbed erkent dat data-workloads sterk variëren per applicatie en omgeving, evenals de optimalisatiedoelen. Om aan de verschillende behoeften van organisaties te voldoen, herkent RiOS 6.0 het disaster recovery-verkeer en past additionele optimalisaties toe om de verwerkingscapaciteit en acceleratie per TCP-verbinding te verbeteren. Daarnaast maakt RiOS 6.0 het voor Steelheads mogelijk om automatisch compressie- en de-duplicatietechnieken toe te passen om de verwerkingscapaciteit en het bandbreedtegebruik op basis van het klantscenario te optimaliseren. De parameters hiervoor kunnen indien gewenst ook handmatig aangepast worden door IT-managers. Deze verbeteringen geven organisaties de flexibiliteit om meer data te beveiligen in minder tijd, terwijl de kosten en complexiteit verminderen.

Vereenvoudiging van installatie en beheer
De eenvoudige installatie en het beheer zijn de belangrijkste redenen waarom klanten kostenbesparingen ervaren van Riverbed WAN-optimalisatie. Volgens een onderzoek van IDC ervaren klanten een return on investment (ROI) binnen zeven maanden na de implementatie van Riverbed-oplossingen.

RiOS 6.0 verbetert klantervaring:

* Consolidatie-initiatieven - Organisaties zetten het Riverbed Services Platform (RSP) in om te consolideren tot vijf virtuele servers binnen de Steelhead op het VMware-platform. Met RiOS 6.0 biedt RSP verbeterde virtuele disk-ondersteuning en een hoge beschikbaarheid van 'virtual machine'. RSP maakt het eenvoudiger om diensten van remote sites die organisaties niet willen verplaatsen naar het centrale datacenter, verder te consolideren.
* Beveiliging - RiOS 6.0 verhoogt de eenvoud en schaalbaarheid van de SSL-acceleratiefunctionaliteit door de toevoeging van server IP auto-discovery. Dit maakt het voor organisaties mogelijk om snel en eenvoudig nieuwe servers toe te voegen en resulteert in een verbeterde performance voor beveiligde verbindingen.
* Inzichtelijkheid en beheer - RiOS 6.0 introduceert een aantal nieuwe features die het nog beter mogelijk maken Steelheads te koppelen aan network management tools. Deze features ondersteunen Netflow v9, SNMP v3, een betere rapportage van pass through-verkeer en eenvoudigere integratie met 'SMB-signed'-omgevingen. Deze integratie met de centrale IT-omgeving biedt de mogelijkheid tot extra inzichten en eenvoudiger beheer voor administrators, zelfs in beveiligde omgevingen.

Naar verwachting is RiOS 6.0 algemeen beschikbaar op 23 november, 2009. Voor meer informatie over de nieuwe features in RiOS 6.0: http://www.riverbed.com/company/media_center/rv.html?s=3&v= 4

(960 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE