Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 27 oktober 2009

Initiatiefnemers Eileen en Delta Lloyd zeer tevreden over resultaten nieuwe internetzender Traffic Radio breidt uit na succesvol pilotjaar

Traffic Radio, het internetradiostation dat vorig jaar gelanceerd werd door mobiliteitsplatform Eileen en verzekeraar Delta Lloyd, heeft een succesvol pilotjaar achter de rug. De initiatiefnemers gaan de zender in 2010 verder uitbreiden.

Pilot
Traffic Radio werd vorig jaar geopend door Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer en Erik de Zwart. Het station startte haar uitzendingen via (mobiel) internet (www.trafficradio.nl) en richtte zich met een pilot in eerste instantie op het gebied groot Amsterdam. Het verzorgingsgebied wordt na de pilot uitgebreid naar heel Nederland. Daarnaast wordt onder meer gewerkt aan een live-programmering in de spits.

Initiatiefnemers
"We hebben gedurende dit eerste pilotjaar heel veel zaken getest. Dit waren zaken als techniek, distributie, live uitzendingen, luistergedrag en onze commerciële propositie. Alle voorafgaande doelstellingen hebben wij gehaald! We gingen bijvoorbeeld in onze plannen uit van een totale pilot groep van 500 luisteraars. Dit werden er in de praktijk al 500 per dag!", aldus Lars Schotanus directeur van Eileen.

Ed van Uijen, directeur New Business Ventures van Delta Lloyd: "Traffic Radio wint steeds meer aan populariteit en is niet meer weg te denken in medialand. Daar zijn wij als mede-initiatiefnemer zeer blij mee".

Traffic Radio
Traffic Radio is het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de automobilist. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, een mix van de lekkerste automuziek, verkeersinformatie en autonieuws aangevuld met de meest actuele verkeerstips van medeweggebruikers.

Het station speelt volledig in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) internet en op de verwachting dat iedereen in de toekomst ook over internet(radio) in de auto beschikt. Traffic Radio werkt samen met Tunin.FM, een portal die digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt.

Partners
Naast initiatiefnemers Eileen en Delta Lloyd wordt Traffic Radio ondersteund door toonaangevende partners als Vodafone, Athlon Car Lease, Tunin.FM, Autoweek, Park-line, ARS T&TT, Free Style events & promotions en The Alwaysbemobile Company.


---



Ingezonden persbericht