Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
27 oktober 2009

Scriptieprijs vooral populair onder academici

Scriptieprijzen blijken onder academici erg populair. Dit blijkt uit de analyse van deelnemers voor de Scriptieprijs 2009. Maar liefst 384 oud-studenten hebben zich voor deze scriptieprijs aangemeld. Maar liefst 76 procent van de aanmeldingen is van afgestudeerden aan een academische instituut. De Nationale Scriptieprijs staat open voor zowel academici als hbo'ers.

De Nationale Scriptieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van Studenten.net en Scriptiewinkel.nl en staat open voor alle studenten aan een Nederlandse hogeschool of universiteit. De prijs is in het leven geroepen om studenten te stimuleren opgedane kennis toepasbaar te maken voor het bedrijfsleven.

De Scriptiewinkel
Veel bedrijven zitten te springen om actuele kennis, maar hebben niet de tijd en het geld om zelf onderzoek te doen. Op die behoefte springt Scriptiewinkel.nl in. Studenten kunnen hun scriptie uploaden via de website. Bedrijven kunnen deze scriptie vervolgens tegen betaling downloaden en gebruikmaken van de actuele kennis van de student. Op die manier gaat bruikbare kennis en informatie niet verloren. De student zelf krijgt per gedownloade scriptie tien euro.

Nationale Scriptieprijs 2009
De Nationale Scriptieprijs is een initiatief van Studenten.net en Scriptiewinkel.nl en is dit jaar georganiseerd in samenwerking met partners ABN AMRO en Start People.

De scripties worden beoordeeld door een vijfkoppige jury aan de hand van de volgende criteria: bruikbaarheid voor het MKB, toepasbaarheid, innovatie en creativiteit

De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen: Jan Heida Marketeer Studenten ABN AMRO Bank Jos Frijters Directeur Marketing Start People Inge van der Weij Marketing Manager Memory Productions Group Regina Zwaagstra Hoofdredacteur Studenten.net Tom de Vries Productmanager Nu.nl / oprichter Scriptiewinkel.nl

De uitreiking vindt plaats tijdens de Nederlandse Carrièredagen in de Rai in Amsterdam. De winnaar van de Scriptieprijs wordt beloond met ¤¬ 3000.


- einde persbericht -

Over Studenten.net
Studenten.net is sinds 1998 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 280.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.