Ingezonden persbericht



---



PRESS RELEASE 1/4

BeoCom 5: Een veelzijdige en
elegante telefoon voor een
moderne levensstijl

De BeoCom 5, een individualistische telefoon met twee lijnen voor thuis, is geschikt voor IP-telefonie en bestaat uit een draadloze luidsprekertelefoon, ingebouwd telefoonboek en volledig grafisch beeldscherm.

Struer, Denemarken, oktober 2009

De BeoCom 5, de nieuwe draadloze telefoon van Bang & Olufsen, is een waardevolle en elegante aanwinst die al uw orders opvolgt als u maar weinig vrije tijd hebt. Van de geschiktheid voor IP-telefonie tot zijn briljante mobiele luidsprekertelefoon, de BeoCom 5 beschikt over alle functies die u nodig hebt, wanneer en waar dan ook.

Met de BeoCom 5 kunt u via IP telefoneren, wat betekent dat u telefoongesprekken via uw internetaansluiting kunt voeren, in plaats van via een oudere telefoonlijn. Dit biedt u de databeveiliging en integratie met andere internetdiensten die deel uitmaken van IP-telefonie. Tegelijkertijd is de BeoCom 5 een telefoon met twee lijnen, waardoor het mogelijk is een speciale lijn te hebben voor thuis en kantoor op hetzelfde telefoonsysteem, waarop tot maximaal 8 toestellen aangesloten kunnen worden. Dit maakt de BeoCom 5 tot de ideale keuze voor moderne huishoudens.

De zwarte BeoCom5-telefoon is stijlvol en eenvoudig te gebruiken, of hij nu op tafel ligt of geplaatst is in de draagbare luidsprekertelefoon.




PRESS RELEASE 2/4

"De BeoCom 5 combineert praktisch gemak, elegantie en gebruiksvriendelijkheid op een hele unieke manier," vertelt Productmanager Rie Kold Pripsø. "De telefoon ligt uitermate goed in de hand en met het volledig grafische scherm en verlichte toetsenblok aan de achterkant, behoudt de voorkant zijn glanzende uitstraling."

Voor de BeoCom 5 kunt u kleurenpatronen kiezen voor het weergeven van informatie zodat iedere telefoon zijn eigen uitstraling heeft, bijvoorbeeld afgestemd op de inrichting van iedere kamer. De telefoon kan in de luidsprekertelefoon geplaatst worden, maar ook in de lader die u op een tafel kunt plaatsen of aan een muur kunt monteren. De telefoon wordt op zijn plaats gehouden door een ingebouwde magneet.

In stand-by is het oppervlak van de telefoon uniform zwart en lijkt het van glas, maar als de BeoCom 5 in de lader geplaatst wordt, verschijnt de gedimde klok. Het uiterlijk van de klok is boeiend, u kunt kiezen tussen normale tijdsweergave met getallen en een weergave waarbij de wijzers voor minuten en uren vervangen zijn door cirkels die gracieus bewegen, als planeten die om elkaar heen draaien. Als u de telefoon oppakt of gebruikt, dan worden de verlichting in het scherm en het toetsenblok soepel geactiveerd, waardoor op magische wijze het kleurenthema van dat toestel verschijnt.

Met de draagbare luidsprekertelefoon, die eveneens dient als lader, hoeft u uw bezigheden niet te stoppen als de telefoon gaat. U gebruikt gewoon de luidsprekertelefoon en neemt die mee terwijl u door het huis loopt. Zet het gesprek gewoon voort, en betrek de rest van het gezin ook, zonder dat u moet stoppen met waar u mee bezig was. "Het echte vernuft van de BeoCom 5, de draagbare luidsprekertelefoon, geeft BeoCom 5 zijn unieke identiteit in een wereld waar zoveel mensen rondlopen met hun telefoon zo ongeveer tegen hun oor geplakt," zegt Rie Kold Pripsø.

De BeoCom 5 tilt gebruiksvriendelijkheid naar het volgende niveau door het meeste te halen uit het lcd-scherm van 2 inch, de pixelresolutie van 176 x 220 en de kristalheldere grafische weergave. Hierop heeft u een net zo uitgebreid informatieoverzicht van uw gespreksinformatie als op uw mobiele telefoon. Naast het scherm maakt het aluminium zoekwieltje zoeken in het telefoonboek, gesprekslijsten en menu's eenvoudiger dan ooit. Het wieltje beschikt over vier drukpunten aan de rand en een selectieknop in het midden voor het activeren van de meest gebruikte functies.

De DECT-telefoon BeoCom 5 kan gebruikt worden in combinatie met de speciale basis met twee lijnen, BeoLine 2, maar kan ook gebruikt worden als enkele lijn in bestaande BeoCom-telefoonsystemen, zoals de




PRESS RELEASE 3/4

BeoCom 6000. Tot maximaal 400 nummers kunnen opgeslagen worden in het telefoonboek als de BeoCom5 gebruikt wordt in combinatie met de BeoLine 2.

Technische specificaties
Ontwerper David Lewis Systeem DECT en DECT 6.0 Afmetingen Nog te vermelden mm Gewicht van telefoon Nog te vermelden g Capaciteit (stand-by/spreken) Nog te vermelden u / Nog te vermelden u
Laadtijd 4 uur
Bereik Binnen tot 50 m, buiten tot 300 m Geheugen (telefoonboek) 400 nummers met namen Nummerherkenning/terugbellen 24 nummers met namen Indicator, in gesprek Ja
Indicator, gemiste oproepen Ja
Volumeregeling Ja
Microfoon op stil Ja
Weergave van gespreksduur Ja
Vergrendeld toetsenblok Ja
Waarschuwing bij laag batterijniveau Ja Intercom Ja
A/V Volumeregeling Ja
BeoLine 2 PSTN Ja
BeoLine ISDN Ja
Tafel/muurlader Ja
Telefoonluidspreker Ja
Aantal toestellen 8