Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bouw derde kas Glastuinbouw Terneuzen afgerond

Terneuzen, 27 oktober - De bouw van de derde kas van Glastuinbouw Terneuzen is afgerond. De 10 ha tellende kas van tomatenkwekerij Tomaholic, is klaar voor gebruik. Al eerder werd de bouw afgerond van de 5 ha grote kas van auberginekwekerij Gebroeders van Duijn en de kas van 8 ha van paprikateler Kwekerij De Westerschelde. Van de binnen fase 1 beschikbare 125 ha is inmiddels 60 ha verkocht en hiervan is nu 23 ha bebouwd. Van de nog resterende 65 ha binnen fase 1 zijn nog drie kavels beschikbaar, met een oppervlakte van in totaal 40 ha. Voor de overige twee kavels, met een gezamenlijke grootte van 25 ha, worden onderhandelingen gevoerd.

Levering restwarmte snel van start
Vanaf half november start voor de drie tuinders in het gebied de levering van restwarmte door WarmCO2. Via het speciaal daarvoor aangelegde leidingennet wordt vanaf eind december ook zuivere CO2 aangevoerd. Alledrie de bedrijven zijn klaar voor de ontvangst van de jonge planten voor het komende teeltseizoen. Gebroeders van Duijn en Kwekerij De Westerschelde starten rond half november met de aanplant van aubergines en paprika's. Bij Tomaholic gaan de tomatenplanten half december de kas in.

WarmCO2
WarmCO2 is een project waarbij restwarmte en CO2 worden ingezet voor milieuvriendelijke en duurzame glastuinbouw. WarmCO2 levert deze warmte en CO2 aan tuinders die zich vestigen binnen Glastuinbouw Terneuzen, dat onderdeel is van Biopark Terneuzen. WarmCO2 is een project van Zeeland Seaports, Yara en Visser & Smit Hanab. Op dit moment hebben zich drie tuinders gevestigd in Terneuzen: auberginekwekerij Gebroeders van Duijn, paprikateler Kwekerij de Westerschelde en tomatenkwekerij Tomaholic. In het gebied is ook een Voorlichtings- en Opleidingscentrum gevestigd. Meer informatie is te vinden op www.glastuinbouwterneuzen.nl, www.warmco.nl en www.bioparkterneuzen.nl.

Fotobijschrift
De bouw van de derde kas van Glastuinbouw Terneuzen is afgerond. Het gaat om de kas van tomatenkwekerij Tomaholic (linksonder). De kassen van auberginekwekerij Gebroeders van Duijn (linksboven) en van paprikateler Kwekerij De Westerschelde (rechts) waren al eerder klaar.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht