Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

150.000 orders voor internet- en digitale tv-abonnementen

Distributie Service Provider baZoeKa is uitgegroeid tot marktleider

Enschede, 27 oktober - baZoeKa, de Distributie Service Provider van internet- en digitale tv-abonnementen, mag zich in Nederland marktleider noemen voor breedbanddiensten. ODS2 bereikt deze positie doordat het de afgelopen jaren meerdere keren succesvol wist in te spelen op de sterk veranderende internet- en telefoniemarkt. De basis onder het succes wordt gevormd door het laagdrempelige systeem waarop 1600 dealers zijn aangesloten en waarmee de laatste paar jaar meer dan 150.000 orders zijn afgehandeld.

baZoeKa ziet in 1999 het levenslicht met de oprichting van een zoek-, verkoop- en adverteerportal. Het eerste jaar verloopt niet zonder slag of stoot en de weg naar succes wordt pas definitief ingeslagen met het besluit om zich met de portal richten op 'gratis' internettoegang, dat op dat moment sterk aan populariteit wint. In de jaren erna, de periode 2000-2002, verandert de internetmarkt sterk; ADSL geraakt in opkomst, veel nieuwe providers melden zich aan het front en tegelijkertijd verdwijnt een aantal grote merken van het toneel. In deze dynamische periode zet baZoeKa zwaar in op het vinden van nieuwe dealers. En niet zonder succes, binnen de kortste keren bestaat het dealernetwerk uit 500 actieve dealers. Met het eveneens stijgen van het aantal aansluitingen groeit baZoeKa uit tot een externe wederverkooppartij waar in de markt rekening mee wordt gehouden.

In 2002 staat baZoeKa wederom voor een belangrijk omslagpunt. De tot dan toe stabiele ADSL-markt verandert in een vechtersmarkt waarin dealers elkaar met lage prijzen proberen af te troeven en providers zich bovendien steeds meer op hun eigen netwerk gaan focussen. baZoeKa besluit in antwoord op deze ontwikkelingen om met meerdere aanbieders te gaan samenwerken. Een schot in de roos, zo blijkt achteraf. Van 2004 tot 2006 groeit het aantal dealers in rap tempo uit tot ruim 1600.

Het vermogen van baZoeKa om zich aan de markt aan te passen heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het marktleiderschap van baZoeKa. De basis onder het succes wordt echter gevormd door het onderliggende systeem dat toegankelijk en laagdrempelig is; iedere dealer met een KvK-registratie kan tegen lage kosten alle productgroepen van alle samenwerkende providers verkopen. De dashboard solution automatiseert alle processen met de dealers, waardoor baZoeKa een full-service concept kan aanbieden, met onder meer:
* Geïntegreerde unieke klantadviestool

* Centrale orderinlegtool en volledige orderverwerking;
* Voorziening van distributie POS-materialen;

* Online & telefonische verkoopondersteuning

* Real-time inzicht in bestellingen;

* Complete en overzichtelijke rapportage op winkelniveau
* Automatische decentrale bonusuitbetalingen.
baZoeKa, dat samenwerkt met prominente dealers als BelCompany, Paradigit, The PhoneHouse en Media Markt, mag zich vandaag de dag de nummer 1 distributieprovider van Nederland noemen voor breedbanddiensten. baZoeKa is het zusterbedrijf van ODS2, dat dit jaar is genomineerd voor de Deloitte Fast50 Award voor de snelst groeiende IT-bedrijven in Nederland.

Over baZoeKa
baZoeKa D.S.P. (baZoeKa) is sinds 1999 actief als Distributie Service Provider van internet- en digitale tv-abonnementen en is sinds enige jaren marktleider van Nederland voor breedbanddiensten. Het bedrijft werkt samen met meer dan 1600 onafhankelijke dealers, vertegenwoordigt 12 van de grootste internet- en tv-providers en heeft de afgelopen vier jaar meer dan 150.000 orders weten te realiseren. baZoeKa is het zusterbedrijf van ODS2, een internationale softwareleverancier en ontwikkelaar van complexe (webbased) applicaties zoals (winkel)aanmeldsystemen, rapportagetools & dataregistratie-software. ODS2 heeft twee softwareoplossingen in de markt staan, te weten Order Management Software (OMS) en Field Management Software (FMS), levert onder meer aan KPN, Alice en Hamilton Bright en is actief in onder andere Nederland, Spanje, België en Zuid Afrika. Voor meer informatie, bezoekt u www.bazoeka.com of www.ods2.com.