Jonge vrouwen hebben meer schulden


LEEUWARDEN, 20091027 -- Jonge vrouwen hebben meer schulden. De vermoedelijke oorzaak is de verzelfstandiging van de vrouw. Met een meerderheid van 57% voeren vrouwen in de leeftijdscategorie 18-29 de boventoon tegenover 43% mannen. Boven de 30 jaar zijn de onderlinge verschillen marginaal. Dit blijkt uit onderzoek van deurwaarders- en incassokantoor Incassade.

Tevens is uit het onderzoek gebleken dat er minder vrouwelijke debiteuren dan mannelijke debiteuren zijn. Van alle debiteuren in 2008 was 37% vrouw. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de man traditioneel nog steeds het hoofd van het gezin is en daarom hoofdschuldenaar. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat vrouwen kleinere schulden hebben. Met een schuld tot ¤ 500 is de vrouw in de meerderheid, maar met een schuld boven ¤ 500 is zij daarentegen in de minderheid. Opvallend is ook dat vrouwen beter betalingsgedrag vertonen, met een percentage van 28%.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het duurzaamheidsverslag 2008 INduurzaam van Incassade, dat door de burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, in ontvangst is genomen. Middels de uitkomsten van het onderzoek kan er duurzamer te werk worden gegaan.

Incassade is een toonaangevende professionele betaalbeheer organisatie met ruim 130 INspecialisten. Vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Leeuwarden verzorgt zij in heel Nederland voor haar opdrachtgevers alle benodigde betaalbeheer werkzaamheden van facturatie, debiteurbeheer via minnelijke- en gerechtelijke incasso tot en met executie. Onder de vlag Incassade Educatie verzorgt Incassade trainingen en opleidingen.

Bij Incassade staat duurzaamheid centraal. Al onze activiteiten zijn gericht op duurzame relaties, nu en in de toekomst. Daarbij gaat het om duurzame relaties met onze opdrachtgevers, de klanten van onze opdrachtgevers, werknemers, de gemeenschap en het milieu.





Ingezonden persbericht