Leven tot we doodgaan: beurs over bewust leven en bewust sterven


1 november 2009: `Voor Altijd' beurs in Archeon Alphen aan de Rijn

ALPHEN A/D RIJN, 20091027 -- Het leven wordt tegenwoordig bekeken vanuit een eigentijds oogpunt. Dit houdt in dat zowel lichamelijk als ook geestelijk welzijn belangrijk is. Wat geldt voor het leven, geldt dus ook voor het sterven. Op 1 november wordt die brede visie gepresenteerd tijdens de `Voor Altijd...' beurs die plaatsvindt in het Archeon te Alphen aan de Rijn.

Het thema van de beurs is 'Bewust leven, bewust sterven.' Met lezingen, workshops en creatieve activiteiten wordt dit thema uitgediept. Stands bieden een schat aan informatie en producten in relatie tot sterven, afscheid nemen en rouwen. Met deze informatie en producten geven we de bezoeker de gelegenheid om een brug te bouwen tussen leven en sterven.

De `Voor Altijd...' Tijdcapsule
Op deze dag krijgen de bezoekers de gelegenheid om een moment bij zichzelf stil te staan en antwoord te geven op de vraag: Wat wil ik doorgeven aan mijn dierbaren? Linda Wormhoudt zal hiervoor een tijdcapsule openen waar bezoekers de hele dag hun geschreven gedachten en wensen in kunnen doen. Tijdens de sluitingsceremonie zal deze tijdcapsule begraven worden op een mooie plek in het Archeon. Een waardevolle schat voor toekomstige generaties. Maar vooral ook voor de mensen die deelnemen, want door stil te staan bij hun (spirituele) erfenis, staan ze een moment stil bij hun eigen leven.

Levenswiel (Steencirkel)
Tijdens de openingsceremonie legt Linda Wormhoudt een levenswiel van stenen. Elke bezoeker wordt uitgenodigd om zelf een steen van huis mee te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan het levenswiel. De stenen worden met een persoonlijke intentie, wens of doel in de steencirkel gelegd.

Voor meer informatie over het programma en het aanvragen van de kortingsbonnen voor toegang tot het Archeon kunt u kijken op www.vooraltijdbeurs.nl