KNMG

Het Electronisch Patiënten Dossier

startdatum 27 oktober 2009
einddatum 27 oktober 2009
tijd 19.00 - 22.00 uur
locatie Het Koetshuis, Rotterdam
onderwerp Het Electronisch Patiënten Dossier

KNMG District Rotterdam organiseert de lezing: "Het Electronisch Patiënten Dossier", voorafgaand daarna vindt de jaarvergadering plaats.

Het Electronisch Patiënten Dossier (EPD) heeft de gemoederen in Nederland bezig gehouden. Enerzijds biedt het uitzicht op optimalisering van behandeling doordat alle curatieve artsen in Nederland kunnen beschikken over relevante informatie van hun patiënten, anderzijds bestaat de angst dat vertrouwelijkheid van gegevens in het gedrang komt. Om aan bezwaren tegemoet te komen heeft de overheid een bezwaarmogelijkheid gecreëerd. En veel patiënten hebben bezwaar gemaakt. Bedrijfs- en verzekeringsartsen zijn uitgesloten van toegang tot het EPD. Maar nog steeds bestaat veel twijfel. KNMG District VI organiseert deze lezing om u in staat te stellen een gemotiveerd oordeel te vormen, om voor- en nadelen af te kunnen wegen. Naast informatie over de werking van het EPD bieden een uitgesproken voorstander en een uitgesproken tegenstander hun visie. In de discussie kunt u tot uw eigen conclusies komen.

19.00 uur
Jaarvergadering Distruct VI Rotterdam

19.45 uur
Lezing "Het Electronisch Patiënten Dossier"
Avondvoorzitter: W.J. den Ouden, kinderarts, lid bestuur KNMG district VI

19.45 uur
J.G.H. (Quintus) Bosman, arts, productmanager NICTIZ Inleiding over de opzet van het EPD, technische en organisatorische aspecten, mogelijkheden en onmogelijkheden

20.15 uur
Prof.dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman, internist, voorzitter KNMG De KNMG is voorstander van elektronische uitwisseling van patiën¬tengegevens. Hij bespreekt de voordelen en visie van de KNMG.

20.45 uur
Pauze

21.00 uur
Mr.drs. B.H.P. Leijnse, advocaat, gespecialiseerd in gezondheids¬recht. Hij zal zijn bezwaren tegen het EPD, waarover hij reeds publiceerde en correspondeerde met Minister Klink, presenteren

21.30 uur
Discussie

22.00 uur
Napraten met hapje en drankje

Locatie:
Het Koetshuis, Kasteelweg 53 te Rotterdam (zie routebeschrijving).

Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd voor medisch specialisten, sociaal geneeskundigen en Cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten).

Aanmelding:
vóór 20 oktober per e-mail (dsb.rijnmond@planet.nl