Topviolist Hagai Shaham naar Alkmaar


ALKMAAR, 20091022 -- De Israëlische violist Hagai Shaham speelt dinsdagavond 27 oktober in de grote zaal van Theater De Vest in Alkmaar. Hij wordt begeleid door pianist Arnon Erez. Met Hagai Shaham heeft Stichting Alkmaarse Kamermuziek een bijzonder grote naam weten te strikken. Shaham speelt wereldwijd in alle beroemde zalen en op de grote festivals. Een uitgelezen kans voor Noord-Holland om een concert bij te wonen van deze internationale topartiest.

Het virtuoze spel van Hagai Shaham wordt door recensenten veelal omschreven als betoverend, dramatisch, opwindend, verbijsterend en onweerstaanbaar. Toen hij nog maar twintig was werd Shaham door de vermaarde violist Isaac Stern gevraagd te spelen in Carnegie Hall ter gelegenheid van diens 65e verjaardag. Drie jaar later stond Shaham er weer, nu samen met het Israel Philhamonic Orchestra.

Zijn laatst verschenen cd's, met werken van Edvard Grieg en Ernest Bloch, werden buitengewoon lovend ontvangen. Shaham doceert aan de Jerusalem Academy of Music and Dance en aan de befaamde Thornton School of Music in Californië. Hij is een veelgevraagd masterclassdocent.

Programma in Alkmaar
Naast bekende sonates van grote componisten als Brahms, Debussy en Mozart speelt Hagai Shaham ook prachtige werken van minder bekende namen. Zo speelt hij in Alkmaar `Baal Shem' van Ernest Bloch en `Hejre Kati' (uit Scènes de la Csárda) van Jeno Hubay.

Locatie: grote zaal Theater De Vest in Alkmaar
Datum en tijd: dinsdag 27 oktober om 20.15 uur
Toegang: ¤ 20,= (tot 20 jaar en CJP: ¤ 10,=)
Kaarten zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de zaal in De Vest. U kunt ook reserveren; via tel.: 0251-655211 of email: info@alkmaarsekamermuziek.nl
Meer informatie op www.alkmaarsekamermuziek.nl





Ingezonden persbericht