Ingezonden persbericht


Persbericht 13 oktober 2009

Winnares Atelierroute exposeert in Nieuw Land.

Lelystad - De winnares van de Publieksprijs Atelierroute Lelystad 2009, kunstenares Menja Weide, exposeert een aantal van haar werken in Nieuw Land. De werken zijn te zien van 27 oktober 2009 tot en met 3 januari 2010.

Op 3 en 4 oktober 2009 vond de vierde Atelierroute Lelystad plaats. Een weekend lang stelden Lelystadse kunstenaars - professionals en amateurs- hun atelier open voor het publiek. Bezoekers konden op laagdrempelige en ongedwongen wijze kijken naar kunst van Lelystadse bodem en tegelijkertijd kennis maken met de kunstenaars, hen vragen te stellen over hun werk en uiteraard een kijkje te nemen in de ateliers. Voor het eerst dit jaar kon het publiek tijdens deze Atelierroute stemmen op hun favoriete kunstenaar.

Winnares Menja Weide schildert kleurige bloemen, van zo dichtbij bezien dat men niet voorbij kan gaan aan hun bijzondere schoonheid. Maar de kunstenares schildert in haar kunst ook de minder rooskleurige kanten van de wereld. Bijvoorbeeld het schilderij Verschil, dat op de overzichtstentoonstelling in de Kubus hing, geeft een indringend beeld in overwegend zwart-wit met portretten van mensen en kinderen die niet in vrijheid leven, terwijl een kind dat de hand uitstrekt naar fladderende vlinders juist symbool staat voor de vrijheid. Met dit soort schilderijen hoopt Menja Weide haar beschouwers wakker te schudden en 'het verschil te maken'.

De tentoonstelling van Menja Weide is tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting Culturale, organisator van de Atelierroute Lelystad en Nieuw Land.