Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Dorpsontwikkelingsvisie voor Neede weer een stap verder

Vorige week heeft de raadscommissie bestuur zich positief uitgesproken over drie mogelijke toekomstbeelden voor Neede, die gebruikt gaan worden bij gesprekken met inwoners, verenigingen, ondernemingen en instellingen in Neede. Op 27 oktober zal de gemeenteraad deze uitspraak bevestigen. Dat betekent dat de regiegroep van de gemeente, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse voortgang van het project, aan de slag kan met het verspreiden van de scenario's en het uitnodigen voor dorpsgesprekken.

In de opiniërende commissievergadering van 22 september hebben raadsleden de basis gelegd voor drie scenario's: drie mogelijke toekomstbeelden voor Neede in 2020. Elk met een eigen thema: `Sociaal Neede heeft toekomst', `Neede verdient het' en `Neede lekker bewust'.

Drie scenario's en toch niet kiezen

Om los te komen van de situatie van vandaag, zijn drie verschillende richtingen die Neede zou kunnen inslaan uitgewerkt in scenario's. Niet met de bedoeling om voor één van deze drie richtingen te kiezen. Wel om te laten zien hoe Neede er in 2020 uit kan zien, als we consequent plannen maken en besluiten nemen om die richting in te slaan. Die uitwerking is er: drie sfeerbeelden van Neede in 2020. En ze zullen op 27 oktober 2009 huis aan huis verspreid worden bij iedereen in en om de kern Neede, in het verspreidingsgebied van huis-aan-huisblad `D'n Vlearmoes'.

U woont niet in dit verspreidingsgebied en bent toch benieuwd? Bel ons op 0545-250 250 of laat het ons weten via info@gemeenteberkelland.nl en wij sturen u de informatie toe.

Klankbordgroep

Bij het maken van een dorpsontwikkelingsvisie is het belangrijk dat mensen die het dorp en de dorpsgemeenschap goed kennen meedenken in het proces. Hoe bereiken we iedereen in het dorp? Welke aandachtspunten zijn er bij het betrekken van iedereen bij de visie. Hoe bereiken we iedereen, dus ook de jongeren in Neede? Op maandag 12 oktober 2009 is de klankbordgroep voor het eerste bij elkaar geweest. Alle aanwezigen vertelden wat zij met Neede hebben wat hun grootste wens voor Neede is. Wilt u weten wie de leden van de klankbordgroep zijn kom dan naar de thema-avond van de Gemeenschapsraad Neede. U leest verderop wanneer en waar de avond is.

Dorpsgesprekken

Bij de Vlearmoes zit volgende week ook een uitnodigingskaart voor één van de dorpsgesprekken.U kunt de data vast in uw agenda reserveren.

Voor inwoners en verenigingen:

* donderdag 19 november 2009 in partycentrum 't Haantje, Borculoseweg 111, Neede, of

* woensdag 2 december 2009 in het theater in het Assink Lyceum, Julianastraat 12a, Neede.

Voor ondernemers en instellingen:

* woensdag 9 december 2009 in het theater in het Assink Lyceum, Julianastraat 12a, Neede.

De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

U zit met vragen?

Hebt u vragen en wilt u meer weten over waarom een dorpsontwikkelingsvisie voor Neede wordt gemaakt? De Gemeenschapsraad Neede en de gemeente kunnen zich dat voorstellen. Vragen zoals: Er is toch al vaker een visie gemaakt? En nog lang niet alles is uitgevoerd. We weten toch wat we willen? Het is toch duidelijk: er moeten meer winkels komen in de Oudestraat.

Om die vragen te stellen en daar antwoord op te krijgen houdt de Gemeenschapsraad Neede een thema-avond.

* donderdag 12 november 2009 in partycentrum 't Haantje, Borculoseweg 111, Neede. Ook deze avond begint om 20.00 uur. U bent vanaf 19.30 uur welkom.

Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit om op de thema-avond te komen en mee te doen aan de dorpsgesprekken. En vooral ook: laat ons uw ideeën weten.

Wijk/regio Neede
Mutatiedatum 19/10/2009