Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het geheim van de vrijmetselarij, binnen handbereik?

Op dinsdagavond 27 oktober, houdt de vrijmetselaars loge Nos Vinxit Libertas (NVL) een avond voor belangstellende. Datgene wat je eigenlijk altijd al wilde weten over de vrijmetselarij kun je op deze avond te horen krijgen.

Op 30 oktober aanstaande komt het nieuwe boek van Dan Brown "The Lost Symbol" in de Nederlandse vertaling uit. Voor diegene die het nieuwste boek al gelezen heeft, in het Engels, kan zijn eigen zoektocht naar de gebruikte symbolen en ritualen in het boek van Dan Brown, nu zelf ontdekken of voorzetten in de werkplaats van de vrijmetselaars loge Nos Vinxit Libertas, aan de Vondelstraat te Amsterdam.

In The Lost Symbol wordt Langdon, de wetenschapper met het eidetisch geheugen, naar Washington ontboden, om een lezing te geven in het Capitool. Hij is gevraagd door Peter Solomon, zijn oude mentor, die lid blijkt te zijn van de vrijmetselarij. Vervolgens ontspint zich een zoektocht naar een verloren gewaande symbool en naar het geheim van de vrijmetselarij.

De Vrijmetselarij laat zich omschrijven als een leerschool voor het leven en biedt mannen van deze tijd een methode om te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling. Door het gebruik van symbolen en het ondergaan en het gezamenlijk beleven van rituelen, tekent zich voor de bewust levende man een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af. Deze weg helpt hem zich te plaatsen ten opzichte van zichzelf, de medemens en datgene wat hij als leidinggevende kracht in zijn leven aanvaardt.

De vrijmetselaar ziet zichzelf symbolisch als ruwe steen, een steen die bewerkt moet worden om een plek - zijn plek - in de samenleving in te nemen. Een samenleving die hij ziet als een te voltooien bouwwerk.

De avond voor belangstellende(n) geeft iedereen de kans om een kijkje te komen nemen in het loge gebouw en in de werkplaats waar de vrijmetselaar zijn arbeid verricht. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het plaatsen van opmerkingen.

--

Avond voor belangstellenden
Welkom (ook uw partner) op 27 oktober 2009.
Vondelstraat 39 - 41, Amsterdam. Aanvang 20.00 uur. We openen onze deuren om 19.30 uur.