Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 21-10-2009

NIEUWE REEKS BLIK OP DE WEG VAN START BIJ DE AVRO

De AVRO start op dinsdag 27 oktober om 20.30 uur op Nederland 1 weer met een kers verse reeks afleveringen van het al jaren populaire programma Blik op de Weg. In dit verkeersmagazine wordt feilloos het vaak opmerkelijke gedrag van weggebruikers vastgelegd door de camera's in de voertuigen.

Snelheidsduivels en bumperklevers worden steevast bekeurd door de achtervolgende politie. Maar dat de politie ook wel eens terug durft te komen op een gegeven boete blijkt in de eerste aflevering. Confrontaties tussen politie en overtreders zijn een vast onderdeel van de succesformule. In deze nieuwe serie wordt Dennie Christiaan, bekend om zijn slagermuziek, betrapt. Hij gaat wel heel bijzonder om met bekeuringen. .
Ook gaat Blik op de Weg op pad met Rob van Someren. Naast zijn werk als diskjockey bij Radio Veronica, werkt hij ook bij de Amsterdamse Verkeerspolitie. Daarnaast de nodige praktische tips als hoe te handelen bij een autobrand? En de nieuwe regels omtrent het vervoeren van lading in, op of aan je auto worden. Blik op de Weg gaat dit seizoen ook over de grens. In Frankrijk werken KLPD en de Franse politie nauw samen in de vakantieperiodes. Veel Nederlanders waren na de schok van het aanhouden aangenaam verrast door de tolk. De laatste aflevering is traditioneel de motorspecial.

'Blik op de Weg', vanaf dinsdag 27 oktober wekelijks bij de AVRO om 20.30 uur op Nederland 1.