Ingezonden persbericht


Persbericht

BOEK

Waarden van het land
Verhalen van boeren en burgers over het platteland Ton Duffhues (red.) - Hein Pieper - Franck Ploum e.a.

Op 27 november vindt de presentatie plaats van een bijzonder boek: Waarden van het land. Verhalen van boeren en burgers over het platteland. Hierin schrijven boeren en burgers over de kwaliteit van hun leven op het (platte)land. Ze laten zien hoe ze in het leven staan en hoe de waarden van het land hen inspireren. Het unieke van dit boek is dat 'gewone' boeren en burgers uit alle delen van Nederland zelf aan het woord komen. In de diversiteit van de prachtige verhalen wordt duidelijk hoe het land hen inspireert.

Over de inhoud
In dit boek komen 26 'gewone' Nederlandse boeren en burgers aan het woord over de kwaliteit van hun leven op het (platte)land. Ze laten zien hoe ze in het leven staan en hoe de waarden van het land hen inspireren.

De boeren schrijven met oog voor detail over hun passie voor het boerenwerk: hoe ze het land bewerken, de dieren verzorgen, over het weidevogelbeheer, hun sociale leven en hun familiegeschiedenis.

De burgers halen herinneringen op aan vakanties op de boerderij en beschrijven hoe zij hun polder hebben zien veranderen. Of ze vertellen over de spirituele betekenis van voedsel en over de mystieke ervaring van God in de natuur.

Project Waarden van Land
Dit boek is een initiatief van het project Waarden van het land, dat wordt uitgevoerd door Katholiek Netwerk, in opdracht van KNBTB.

Technische gegevens
Paperback met fotoŽs
Ca. 360 pagina's
Verschijnt eind november
E 29,90
ISBN 978 90 259 6053