Provincie Antwerpen


T² Techno Trailer daagt technici van de toekomst uit

Hypermoderne trailer vol chemie en technologie bezoekt basisscholen

dinsdag 27 oktober - 11u30 - Zandhoven

Met de Techno Trailer wil de provincie Antwerpen technisch begaafde jongens en meisjes uit het basisonderwijs op weg zetten naar een positieve keuze voor nijverheidsrichtingen in het technisch en beroepsonderwijs. Het project staat in het teken van het bestrijden van het zogenaamd 'watervaleffect' en tracht bestaande vooroordelen over technisch onderwijs te weerleggen.

Dinsdag 27 oktober wordt in het VTI te Zandhoven het project T² Techno Trailer aan pers en genodigden voorgesteld. Minister van onderwijs Pascal Smet zal hierbij aanwezig zijn. De Techno Trailer is een state-of-the-art, twaalf meter lange, trailer met verschillende interactieve opstellingen waarin basisprincipes van chemie en technologie aan bod komen. Gedeputeerde Inga Verhaert: "Met dit project komen we tegemoet aan de vele maatschappelijke oproepen aan overheden om sturend op te treden als het gaat over de relatie onderwijs-arbeidsmarkt. We zetten een krachtige sensibiliseringscampagne op die bovendien tegemoet komt aan de verhoogde aandacht voor techniek in het basisonderwijs. Met de Techno Trailer bieden we de basisscholen uit onze provincie een totaalconcept aan om in het curriculum van de derde graad voldoende aandacht te besteden aan het ontwikkelingsdoel techniek." Het project kwam tot stand in een uniek samenwerkingsverband tussen de provincie Antwerpen en de sectororganisaties FTMA, Essenscia en Vormelek. Verschillende individuele bedrijven uit de nijverheidssector sponsoren het project, en het RTC Antwerpen speelde een ondersteunende rol.

Programma
11.30 uur:
Onthaal met koffie
12.00 uur:
Verwelkoming door Jan Peeters, directeur VTI Zandhoven Toespraak Inga Verhaert, gedeputeerde voor Onderwijs Toespraak Harry Milis, coördinator RTC Antwerpen
Toespraak Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs 12.40 uur:
Inhuldiging van T² Techno Trailer en rondleiding
13.10 uur:
Receptie met broodjeslunch

De pers is van harte welkom op deze projectvoorstelling. Om 12.40 uur zullen minister Smet en gedeputeerde Verhaert de Techno Trailer officieel inhuldigen en beiden zullen kort rondgeleid worden door een projectmedewerker. Van deze rondleiding kan beeldmateriaal gemaakt worden. De Techno Trailer bevindt zich buiten op de speelplaats. Na de rondleiding van de minister en de gedeputeerde (circa 12.50 uur) wordt er een interviewmoment voorzien. Zowel de minister, gedeputeerde als de overige projectmedewerkers staan de pers te woord. Dit kan doorgaan naast de trailer (op de speelplaats) terwijl de overige gasten de trailer bezoeken. Een alternatieve locatie in geval van regen is het technisch atelier, dat uitkomt op de speelplaats.

Praktische info
wanneer:
dinsdag 27 oktober 2009 / 11.30 uur
waar:
Vrij Technisch Instituut Zandhoven
Langestraat 199, 2240 Zandhoven