Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
26-10-2009
Zaken dinsdag 27 oktober

* Roosendaal: Poging verkrachting

* Dordrecht: Gewapende overval bank

* Noordwijk: Gewelddadige aanranding

* Kerkrade: Woningoverval

* Arnhem: Ontvoering 45-jarige Metin Aydin

* 's Graveland: Roofmoord

* Resultaten zaken

* Eventueel opgeloste zaken

Roosendaal: Poging verkrachting 18-jarig meisje
In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober, rond 02.00 uur, wordt geprobeerd een 18-jarig meisje uit Roosendaal te verkrachten. Het meisje fietst over het fietspad naast de Willem Dreesweg in haar woonplaats. Vlak over het spoor en voor de fietstunnel onder de Willem Dreesweg wordt ze door een man van haar fiets geslagen. Hij trekt haar mee tussen de dennenbomen langs het fietspad en probeert haar daar te verkrachten. Een toevallig voorbij fietsende jongeman ziet een fiets liggen en roept richting de dennen. Op dat moment ziet het meisje kans om uit de greep van haar belager te ontsnappen.

Dordrecht: Gewapende overval ABN-Amro bank
Donderdag 27 augustus, rond 12.15 uur, is een filiaal van de ABN/Amro in winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht door twee mannen overvallen. Op het moment van de overval zijn er twee medewerkers en twee klanten in de bank. Vijf minuten voordat de overvallers de bank binnengaan, is een geldtransport langsgekomen. Mogelijk hebben de daders daarop gewacht alvorens toe te slaan. Een medewerkster wordt gedwongen om de kluis open te maken. Ze geeft aan dat er geen geld is. En dat klopt ook, want de kluis is leeg. De overvallers maken zich uiteindelijk uit de voeten, zonder iets te hebben weggenomen.

Noordwijk: Gewelddadige aanranding 36-jarige vrouw In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 september, is een 36-jarige vrouw uit Noordwijk-Binnen op gewelddadige wijze aangerand en mogelijk verkracht. Het is de slotavond van de Oranjefeesten in Noordwijk-Binnen. De vrouw gaat, rond 01.30 uur, lopend op weg naar huis van een café waar zij een deel van de avond heeft doorgebracht. De vrouw wordt later ontkleed door een kennis aangetroffen in de buurt van de feesttent en blijkt volkomen verward. Ze weet zich niet alles meer van de ernstige aanranding te herinneren omdat ze, doordat haar aanvaller haar heeft proberen te wurgen, waarschijnlijk enige tijd buiten westen is geweest. Van de dader is een compositietekening.

Kerkrade: Woningoverval
Dinsdag 25 augustus, tussen 23.30 en 23.45 uur, vallen 3 mannen met bivakmutsen en een breekijzer een woning aan de Beukenbosweg in Kerkrade binnen. Op dat moment zijn een 38-jarige vrouw en haar dochtertje van 3 in huis. Ze kijken samen nog even in bed naar een dvd, als plotseling een ruitje van de voordeur wordt ingetikt. Twee mannen lopen de trap op en één van hen komt de slaapkamer binnen. De andere twee doorzoeken het huis. Nadat de man in de slaapkamer om geld en de kluis vraagt en de vrouw zegt dat er geen kluis en ook geen geld is, gaan de daders na een paar minuten weer weg.

Overige zaken
Arnhem: Ontvoering Metin Aydin
In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 oktober is in de Albert van Dalsumstraat in Arnhem-Zuid de 45-jarige Metin Aydin ontvoerd. Het slachtoffer is van Turkse komaf; 1.76 meter lang; heeft een fors postuur en draagt die bewuste nacht een jasje of een colbert. De politie wil graag weten waar hij op dit moment is.

's-Graveland: Roofmoord
Vrijdag 27 februari kwam de 63-jarige Ton Boomgaard om het leven bij een roofoverval in zijn woning aan de Loodijk in 's-Graveland. Samen met zijn vrouw pasten zij op twee jonge kinderen toen drie mannen rond 19.00 uur voor de deur stonden. Zijn vrouw deed open en werd direct door de mannen bedreigd. Ton Boomgaard hoorde dit en raakte verstrekt in een worsteling met de daders. Daarop is geschoten waarna Ton aan zijn verwondingen is hij overleden. De daders zijn met sieraden gevlucht, vermoedelijk in een Volkswagen Touareg, die later brandend is teruggevonden in Soest.