Ingezonden persbericht


Polycom en Easynet Global Services zorgen voor Managed Telepresence-ervaring tijdens Gartner Symposium

Eerste publieke demo in Europa van state-of-the-art telepresence-mogelijkheden tijdens de Gartner ITXPO in Cannes

Amsterdam, 27 oktober 2009 ¯ Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), wereldwijd marktleider in telepresence-, video- en spraakcommunicatieoplossingen, en Easynet Global Services, de internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, demonstreren samen een volledige state-of-the-art telepresence-suite tijdens het Gartner ITXPO Symposium. Dit symposium vindt plaats in het Palais des Festivals in Cannes, Frankrijk, van 2 tot en met 5 november 2009.

De twee organisaties zullen samen een RealPresence(TM) Experience High Definition (RPX(TM) HD) 204-telepresencesysteem opstellen. Hiermee willen ze aantonen hoe bedrijven real-time kunnen communiceren, wat de productiviteit verhoogt en zakelijke relaties versterkt. Managers die op het evenement aanwezig zijn, krijgen de kans om contact te leggen met collega-managers overal ter wereld. Hiervoor kunnen ze zich van te voren aanmelden via http://www.mytelepresencemeeting.com/en/gb/.

De hoogwaardige telepresence-oplossingen van Polycom lijkt het alsof iedereen zich in dezelfde ruimte bevindt. De gesprekspartners worden weergegeven in levensechte verhoudingen en ook lichaamstaal is duidelijk af te lezen. Het unieke ontwerp en de uitgebreide opties van de oplossingen zijn tot in het kleinste detail verzorgd. Zo kunnen gebruikers zich bezighouden met de vergaderagenda en hoeven ze zich niet druk te maken om de technologie. De oplossingen zijn uiterst flexibel dankzij de schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met configuraties voor verschillende ruimtes, opties en budgetten zijn de telepresence-oplossingen in te zetten voor een aangename, effectieve samenwerking voor veel verschillende applicaties.

Het wereldwijd gehoste netwerk van Easynet is de drijvende kracht achter de Polycom-oplossingen. De klanten die Managed Telepresence afnemen, profiteren van een face-to-face-ervaring, ondersteund door een Video Network Operations Centre dat 24x7 ondersteuning biedt. Op de ITXPO is bij de stands van Polycom en Easynet (standnummers resp. E3 en E4) te zien welke samenwerkingsoplossingen er allemaal beschikbaar zijn.

"We zijn erg verheugd dat we deel uitmaken van deze eerste demonstratie van een zeer indringende telepresence-ervaring. Op het symposium gaan de deelnemers meemaken hoe natuurgetrouw ze kunnen communiceren met iemand aan de andere kant van de wereld. Dankzij de samenwerking tussen Polycom en Easynet is dit mogelijk, en dan ook nog in HD-kwaliteit. De Polycom-oplossing is te integreren in UC-omgevingen van elke leverancier die zijn oplossingen op standaarden baseert. Dit is flexibel en levert een snelle return on investment op", zegt Steve Leyland, General Manager bij Polycom.

"Gehoste telepresence is essentieel voor wereldwijd opererende bedrijven die kosten willen besparen, maar tegelijkertijd een betere samenwerking nastreven. Onze klanten zien een reiskostenreductie van 25 procent met een return on investment in minder dan een jaar. Deze showcase van Polycom en Easynet is een fantastisch kans voor bezoekers om te ervaren wat Managed Virtual Meetings voor hen kunnen betekenen", zegt Denis Planat, COO van Easynet Global Services.

Productachtergrond/beeldmateriaal

* Productpagina RPX HD 200-serie

* RPX 200 beeldmateriaal via Flickr
Links:

· Polycom Telepresence home page

· Polycom Telepresence-overzichtsvideo

· Polycom Telepresence-foto's op Flickr

· Polycom op Twitter volgen

· Inschrijven voor Polycom Nieuws RSS

· Website Easynet

· Registratie RPX sessie in Cannes
http://www.easynet.com/gb/en/solutions/mvm.aspx?SecondaryNavID=414

Over Easynet Global Services
Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hosting-infrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China en in Mumbai, India.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders: voorbeelden zijn Bridgestone, Domo, Tele Atlas, Yakult en Hallmark. Easynet is onderdeel van British Sky Broadcasting (BSkyB). BSkyB is een beursgenoteerde onderneming met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.

Over Polycom
Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) is wereldwijd marktleider in telepresence-, video- en spraakoplossingen. Het bedrijf is pionier op het gebied van communicatie die mensen handvatten geeft contact te hebben en samen te werken, waar ze zich ook bevinden. Kijk op www.polycom.com voor meer informatie en volg ons op Twitter @AllAboutPolycom.