Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pegasystems verrijkt marktleidende BPM oplossing met collaboration mogelijkheden via Social Media

Amsterdam, 27 oktober 2009 -- Pegasystems (NASDAQ: PEGA), toonaangevend leverancier in Business Process Management, kondigt uitbreiding van functionaliteit aan op het gebied van social media en collaboratie. Niet alleen proceseigenaren en cliënten, maar ook hun klanten kunnen via de marktleidende SmartBPM® oplossing ideeën en suggesties real-time delen. Process discovery wordt versneld en teams kunnen bij herhalingen van processen beter en dynamischer samenwerken.

Pegasystems' SmartBPM gebruikt social media als een interactieve en real-time collaboratieve omgeving met behulp waarvan bedrijven hun (verbeterings)projecten gemakkelijker kunnen uitvoeren. Door uitbreiding van bestaande middelen voor ad hoc samenwerking, maakt SmartBPM het voor projectteams nog eenvoudiger om onderling contact te hebben, content toe te voegen door gebruikers, te stemmen en prioriteitenlijsten op te stellen die kenmerkend zijn voor elk project. Daarmee strekt de functionaliteit van SmartBPM zich uit tot zowel partners als cliënten, en kan hun feedback real-time aan het proces worden geleverd.

Belangrijke kenmerken

* Proces memo's, Wiki's, en Chat - Nieuwe, real-time, elektronische memo's bieden een snelle manier om opmerkingen, problemen of nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen aan te geven. Proces wiki's ondersteunen collaboratieve editing en voting bij groepsdiscussies. Via 'instant messaging chat' kunnen meerdere mensen deelnemen aan een discussie binnen de context van SmartBPM oplossingen.


* Team Nieuws - Deelnemers van een proces kunnen dynamische updates plaatsen en ontvangen voor leden van het projectteam. Herinneringen, update berichten via vertrouwde tools, zoals RSS-feeds, gezamenlijke discussies, stemmingen en peilingen zorgen ervoor dat teams goed geïnformeerd en gefocust blijven.


* Samenwerking via SmartBPM bronnen - Plugins voor populaire collaboration tools ondersteunen langlopende processen. Wanneer teams hulpmiddelen gebruiken zoals Facebook, LinkedIn of SharePoint kunnen ze links invoegen naar SmartBPM bronnen van Pegasystems voor uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden.


* Cloud-gebaseerde samenwerking - Alle oorspronkelijke opties voor collaboration in SmartBPM zijn beschikbaar in de cloud-gebaseerde SmartPaaS (TM)oplossing.

Dr Setrag Khoshafian, Vice President van BPM Technologie bij Pegasystems: "SmartBPM en social networking tools zijn volledig complementair. Aan de ene kant biedt SmartBPM het kader voor samenwerking, zowel bij het ontwikkelen van oplossingen als bij het uitvoeren van SmartBPM procesapplicaties. Aan de andere kant gebruikt SmartBPM bestaande sociale netwerken om samenwerking binnen BPM-oplossingen te verbeteren."

Janelle Hill, Research Vice President bij Gartner: "BPM-initiatieven kunnen profiteren van het gebruik van sociale media om de samenwerking te verbeteren tussen zowel de betrokken bedrijfs- en IT-afdelingen als klanten, partners en andere externe belanghebbenden. Dit is belangrijk bij alle soorten processen en vooral bij ongestructureerde processen. Intensieve samenwerking gedurende de hele levenscyclus van een procesverbetering - van het moment van discovery tot en met de optimalisatie - binnen de huidige context zal bijdragen aan hogere procesprestaties. Sociale media dragen bij aan een aanpak waarbij de klant volledig is betrokken. Hierdoor wordt de mening van de klant gehoord door de juiste personen."

Pegasystems, Regus WTC, Zuidplein 36, 1077 XV in AMSTERDAM Telefoon: 020 7997941, Website: www.pega.com

Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA), leider in Business Process Management, levert software waarmee 's werelds meest geavanceerde organisaties hun omzetgroei, productiviteit en flexibiliteit kunnen optimaliseren. Klanten gebruiken de bekroonde SmartBPM® suite ter verbetering van hun klantenservice, het bereiken van nieuwe markten en vergroting van hun operationele effectiviteit. Met behulp van de gepatenteerde SmartBPM technologie van Pegasystems zijn bedrijfsapplicaties eenvoudig te ontwikkelen en aan te passen door zakelijke doelstellingen direct vast te leggen, zonder handmatig te hoeven programmeren. De SmartBPM® oplossing van Pegasystems verenigt pure BPM-software en een intelligente Business Rules Engine in één technologie waarmee organisaties snel kunnen anticiperen op steeds veranderende marktomstandigheden. De 'Build for Change®' technologie stelt ondernemers en IT- medewerkers in staat beter te presteren dan hun concurrenten. De Pegasystems' suite is aangevuld met een reeks solution frameworks gebaseerd op de normen en standaarden van toonaangevende organisaties binnen de financiële dienstverlening, de verzekeringswereld, de gezondheidszorg, de overheid, life science, communicatie, de productie en andere industrieën. Het hoofdkantoor van Pegasystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS). Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over Pegasystems op: www.pega.com




Ingezonden persbericht