Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 27 oktober 2009

Gemeente en ROC's maken jongeren enthousiast voor ondernemerschap

De gemeente Amersfoort werkt samen met ROC ASA en ROC Midden Nederland aan het enthousiast maken van jongeren voor het ondernemerschap. In vier wijken begint een project dat jongeren in contact brengt met ondernemers en inwoners. Het is de bedoeling dat de jongeren en de mensen in de wijk door dit project kansen vinden voor nieuw ondernemerschap. Het project met de naam 'Ondernemend wijs in de wijk' maakt onderdeel uit van Amersfoort Vernieuwt.

De leerlingen doen vanaf eind oktober verschillende opdrachten in de wijken Kruiskamp-Koppel, Randenbroek-Schuilenburg, Liendert-Rustenburg en Soesterkwartier. Deze opdrachten bestaan vooral uit het doen van allerlei vormen van onderzoek naar de economie van de wijk. De leerlingen zullen ondernemers, wijkbewoners en bezoekers van de winkelgebieden betrekken bij hun onderzoek.

Voor de uitvoering van het project werkt de gemeente onder meer samen met de Kamer van Koophandel, de Rotary clubs in de wijken en de ondernemersverenigingen. De resultaten worden begin volgend jaar gepresenteerd.

Noot voor de redactie,