Ingezonden persbericht


Persbericht

Brocade en Thales integreren Thales Encryption Manager for Storage met Brocade Encryption Switching oplossingen Thales Encryption Manager for Storage en Brocade Encryption SAN switch leveren vereenvoudigde en kostefficiënte storage encryptie

Amsterdam, 27 oktober 2009 - Brocade (NASDAQ: BRCD) en Thales kondigen vandaag de integratie aan van Thales Encryption Manager for Storage (TEMS) met de Brocade Encryption SAN switching oplossingen. De combinatie van TEMS, de eerste standard-based encryption key management toepassing voor storage, met de Brocade Encryption Switch beschermt bedrijfsdata en helpt bedrijven te voldoen aan de groeiende eisen voor compliance. De oplossing vereenvoudigt op een kostefficiënte manier het storage encryptieproces door de eliminatie van de behoefte aan storage professionals voor de implementatie van meerdere storage encryptie systemen. Daarnaast garandeert de oplossing veilige en betrouwbare toegang tot data.

Een peiling onder 4.500 Europese senior ICT-besluitvormers* suggereert dat de beveiliging van het datacenter niet serieus wordt genomen. De helft van de ondervraagden heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met beveiligingsproblemen, waarvan 70 procent aangeeft data te hebben verloren die niet gecodeerd was. De onderzoeksresultaten tonen tevens aan dat een derde van de organisaties de beveiliging van het meest bedrijfskritische onderdeel - het datacenter - gewoonweg negeert. In veel gevallen maken bedrijven met een security beleid voor hun datacenters hier niet op de juiste manier gebruik van, behalve wanneer dit is opgelegd door het senior management of wanneer zij aan bepaalde wettelijke eisen moeten voldoen.

De Brocade Encryption Switch en Brocade FS8-18 Encryption Blade zijn onderdeel van een familie van fabric-based encryptieplatformen die bedrijven helpen aan hun security en corporate bestuurseisen te voldoen door de encryptie van kritische bedrijfsdata met high perfomance en gecentraliseerd fabric beheer. Deze toonaangevende oplossingen bieden een innovatieve aanpak voor fabric-wide encryptie voor data-at-rest binnen het datacenter. De Brocade Encryption SAN Switching oplossingen bieden encryptie voor zowel disk als tape opslagsystemen.

De Brocade Encryption Switch is geïntegreerd met TEMS, een gebruiksklare toepassing die het beheer van encryptiesleutels voor storage systemen op een transparante manier consolideert en automatiseert. Deze oplossing maakt het voor bedrijven mogelijk om storage encryptie in te zetten met de wetenschap dat hun encryptiesleutels goed beheerd worden en veilig zijn opgeslagen in een kostefficiënt beheersysteem.

Brocade en Thales richten zich op de ontwikkeling en acceptatie van open standaarden. TEMS is de eerste key manager die de concept IEEE P1619.3 key management specificatie ondersteunt. Latere versies hiervan zullen ook de recent aangekondigde OASIS KMIP key management standaard ondersteunen. Deze is ontwikkeld met behulp van Thales.

"Onze Hitachi dataoplossing bestaat uit toonaangevende technologieën en diensten ontwikkeld voor de bescherming en het behoud van bedrijfskritische informatie van klanten. De oplossing beschermt deze data waar het zich ook bevindt. Ook wanneer de data verder groeit of veranderd," zegt Asim Zaheer, vice president van Corporate and Product Marketing bij Hitachi Data Systems. "Standard-based data encryptie oplossingen van Brocade en Thales geïntegreerd met Hitachi's Data Systems storage systemen helpen bedrijven de integriteit van hun gevoelige informatie te behouden. De oplossingen maken tevens compliance met het corporate beleid en regelgevingen via de levenscyclus van data mogelijk."

"Binnen alle industrieën is het van groot belang om gevoelige informatie te coderen, met name wanneer beveiligingsmissers de voorpagina van kranten blijven halen. Gevestigde standaarden zoals IEEE P1619.3 en KMIP zijn de eerste stap naar vereenvoudigd encryptie key management. Maar het is aan vooraanstaande leveranciers om oplossingen te bieden die deze standaarden ondersteunen," zegt Jon Oltsik, senior analyst bij Enterprise Strategy Group. "Thales en Brocade hebben de eerste belangrijke stap genomen door de integratie van TEMS met de Brocade Encryption Switching oplossingen. Hierdoor kunnen bedrijven zonder problemen storage encryptie inzetten en hoeven zij zich geen zorgen te maken over de vereisten van key management zoals betrouwbaarheid en dataherstel. Deze overeenkomst toont het momentum van KMIP en andere standaarden en zou de acceptatie van encryptie voor opgeslagen informatie moeten versnellen."

Certificaten
De Brocade Encryption switching oplossingen ontvingen kortgeleden de FIPS 140-2 level 3 validatie. Dit is een standaard die is gedefinieerd door de U.S. National Institute of Standards and Technology. Het is de meest geaccepteerde security benchmark voor cryptografische oplossingen voor overheden en commerciële bedrijven.

Thales Encryption Manager for Storage ondergaat dezelfde evaluatie voor de FIPS 140-2 level 3 certificatie. Deze certificaten bieden de garantie dat de oplossingen zijn ontwikkeld volgens internationaal erkende richtlijnen. Ze tonen een continue toewijding voor de ontwikkeling van uitgebreide, robuuste oplossingen om de hoogste mate van beveiliging te kunnen bieden.

###


* Een onderzoek van Brocade dat is uitgevoerd onder senior IT besluitvormers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Het onderzoek vond eind 2008 plaats.

Over Thales
Thales is een vooraanstaand leverancier van professionele elektronica en actief in drie kernmarkten: Aerospace, Defense, Security en Transport markten. In 2008 had Thales een omzet van 12,7 miljard euro met 68.000 werknemers in 50 landen. Met 25.000 engineers en onderzoekers, heeft Thales een unieke mogelijkheid om apparatuur, systemen en diensten te ontwerpen, ontwikkelen en in te zetten om zo te kunnen voldoen aan de meest complexe security eisen. Thales heeft een exceptionele internationale footprint. Ze werken met klanten en locale partners over de hele wereld. Voor meer informatie bezoekt u www.thalesgroup.com

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt buitengewone netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpen om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com