Ingezonden persbericht


Wooncompagnie pakt energieverbruik woningen in Schagen aan

Woningbouwvereniging Wooncompagnie gaat het energieverbruik van 108 woningen in Schagen drastisch verminderen. Dit gebeurt door de huizen beter te isoleren. Zo wordt er onder meer isolerende beglazing (HR++) aangebracht ter vervanging van het bestaande isolatieglas en worden de gevels nageïsoleerd. Ook krijgen de woningen HR-ketels.

Volgens opzichter Menno de Rooij van Wooncompagnie zitten de huizen uit 1967 momenteel in een hoog energielabel. 'Daar willen we verbeteren'. Hij benadrukt dat Wooncompagnie het streven naar lagere woonlasten en een beter wooncomfort hoog op de agenda heeft staan. Toch gebeurt er meer dan alleen dat met de 108 woningen. Zo worden ook alle draaiende delen vervangen, komt de schilder langs en wordt het complete bergingskozijn vervangen.

Voorjaar 2010 klaar
Het betreft woningen in de Albert Neuhuijsstraat, George Breitnerstraat, Jacob Marisstraat, Albert Cuypstraat, Meindert Hobbemastraat, Nicolaas Maesstraat en Paulus Potterstraat. Inmiddels is de aannemer begonnen met het plaatsen van de bergingskozijnen. Naar verwachting starten de overige werkzaamheden aan de woningen in november en wordt het werk in voorjaar 2010 afgerond.

Inloopavonden
De Rooij benadrukt dat de betreffende huurders uitvoerig op de hoogte zijn gebracht. "Alle plannen zijn besproken met huurdersvereniging De Onderste Steen en twee vertegenwoordigers van de wijk." Ook zijn er voor bewoners twee inloopavonden geweest. Naar aanleiding van deze avond zijn nog een aantal aanpassingen gedaan. Verder mochten bewoners bijvoorbeeld kiezen uit drie kleuren verf voor het schilderwerk.

Geen huurverhoging
Hoewel er aanzienlijke verbeteringen worden aangebracht aan de huizen is er geen sprake van huurverhoging. "Dat is absoluut niet het geval. De mensen hoeven ook hun huis niet uit vanwege de werkzaamheden", aldus De Rooij. De verschillende werkzaamheden worden verricht door Schilderwerken Den Helder, Van Bruchem Deuren & Ramen en Aannemingsbedrijf Ooijevaar.




Ingezonden persbericht