Ingezonden persbericht


Persbericht

Teradata introduceert Extreme Performance Appliance 4555

Eerste solid state data appliance voor hyperanalytics wereldwijd

Amsterdam, 27 oktober 2009 -Teradata heeft afgelopen week, tijdens de Partners User Group Conferentie in Washington, de komst van een nieuw lid van de platformfamilie aangekondigd, de Teradata Extreme Performance Appliance 4555. Met behulp van dit nieuwe platform krijgen gebruikers binnenkort razendsnel antwoord op specifieke business-gerelateerde vraagstukken. De Teradata Extreme Performance Appliance 4555 is uitgerust met SSD-flash memory voor datawarehouses en is hierdoor 150 keer sneller dan conventionele harde schijven. De nieuwe appliance biedt verbeterde datawarehouse-capaciteiten voor verschillende branches, waaronder Manufacturing & Logistiek, Travel & Transport, Telecom en E-commerce.

"Met de nieuwe Extreme Performance Appliance 4555 combineert Teradata de snelheid van flash-geheugen met de onbegrensde kracht van de Teradata Database. Het resultaat is een hyperanalytisch datawarehouse", zegt Scott Gnau, Hoofd R&D bij Teradata. "Organisaties kunnen straks een flinke voorsprong nemen op de concurrentie omdat ze de mogelijkheid krijgen razendsnel informatie te vergaren."

De Extreme Performance Appliance 4555 biedt klanten meer schaalbaarheid en flexibiliteit in vergelijking met technologieën als Complex Event Processing (CEP) en in-memory processing. In tegenstelling tot traditionele elektromechanische schijven presenteren Enterprise SSD-schijven uitstekend omdat ze geen vertraging ondervinden bij het lezen of schrijven van data. Door de afwezigheid van bewegende onderdelen bestaat er geen risico op mechanische storingen. Tevens bieden flash-schijven een ultrasnelle en betrouwbare opslag. De Teradata Extreme Performance Appliance 4555 is gebouwd om miljoenen reeksen ruwe data in een fractie van een seconde te scannen en verzamelen, een uitgebreide analyse van een dataset uit te voeren en vervolgens een snelle response op operationele queries te geven.

Naast verbeteringen in de performance levert de nieuwe appliance ook aanzienlijke besparingen op voor het datacenter. De appliance is 50% energiezuiniger dan datawarehouses met traditionele harde schijven met dezelfde datacapaciteit. Tevens neemt de nieuwe appliance slechts zeven procent van het vloeroppervlak in van een vergelijkbaar presterend datawarehouse. De Extreme Performance Appliance 4555 varieert in opslagcapaciteit van zeven tot 200 terabytes. Het platform zal de meest geavanceerde multi-core Intel-processor technologie en het 64-bit Linux SLES besturingssysteem optimaal benutten.

De Teradata Extreme Performance Appliance 4555 is vanaf begin 2010 verkrijgbaar in Nederland.


---



Ingezonden persbericht