Ingezonden persbericht


--------PERSBERICHT--------

Veilig roeien en een stadsbouwmeester voor Delft

DELFT, 27 oktober 2009 - STIP wil investeren in Delft, juist tijdens deze moeilijke financiële tijden. Dat is de kern van de algemene beschouwingen die fractievoorzitter Job Veltman vanavond uitsprak. STIP wil meer ruimte voor creatieve ondernemers, veilig roeien op de Schie en een stadsbouwmeester voor Delft.

Veltman luidde de noodklok over de roeiveiligheid op de Schie. Nog in mei van dit jaar is er een roeiboot met vier dames van Proteus-Eretes onder een vrachtschip beland, gelukkig zonder slachtoffers. Veltman: "De mogelijkheden zijn er om nu iets te doen: van waarschuwingsborden bij de gevaarlijke bochten, tot een convenant tussen Schippersvereniging en roeiers of een herkenningssysteem voor roeiboten. In ieder geval: in deze kwestie is enorm veel behoefte aan regie en steun van de gemeente, omdat de roeiers het alleen niet voor elkaar krijgen."

STIP stelde ook voor om een stadsbouwmeester aan te stellen in Delft. Deze onafhankelijke expert kan advies geven over bouwprojecten in de stad, en de Delftse architectuur een impuls geven.

Veltman riep tenslotte op om fors te investeren in het openbaar vervoer tussen station Delft Zuid en de TU-wijk. Station Delft Zuid wordt dan een volwaardig OV-knooppunt, en kan hernoemd worden naar 'station Delft Zuid/TU'.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht