Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

Alberts wil SP naar stadsbestuur leiden


03-10-2009 * Remine Alberts is de beoogde lijsttrekker voor de SP bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Haar belangrijkste doel: groot genoeg worden met de SP om de stad een echt links stadsbestuur te geven. "Tot teleurstelling van menig Amsterdammer ging het huidige college van PvdA en GroenLinks gewoon door op de oude weg. De afgelopen jaren is de tweedeling alleen maar toegenomen en bleken megaprojecten belangrijker dan de menselijke maat."

Met Alberts kiest de SP in Amsterdam duidelijk voor ervaring, de 54-jarige oud-lerares zit bijna twaalf jaar in de Amsterdamse gemeenteraad, waarvan acht jaar als fractievoorzitter. Die ervaring moet de SP eindelijk een plek opleveren in een links stadsbestuur. Alberts: "En dat stadsbestuur gaat wel zijn plannen uitvoeren op het gebied van armoedebestrijding, sociale woningbouw en versterking van de buurten in tegenstelling tot het zittende linkse college dat daar alleen over sprak, maar veel te weinig deed."

Het Amsterdamse afdelingsbestuur van de SP is blij dat Alberts bereid is om de lijst op 3 maart te trekken. Op 27 oktober stellen de SP-leden de definitieve kandidatenlijst en het daarbij behorende verkiezingsprogramma vast.

SP-leden kunnen zich aanmelden voor de vergadering over het verkiezingsprogramma via amsterdam@sp.nl