Groen!

Uitnodiging perslunch di 27/10 om 12u in daktuin: Groen! lanceert ambitieus Kopenhagen-protocol

door Inge Jooris (Groen!) op 26 oktober 2009 in "Klimaat en energie", "Milieu en natuur"

De pers is vriendelijk uitgenodigd op een perslunch dinsdag 27 oktober waarbij federaal parlementslid Tinne Van der Straeten en Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum een ambitieus Kopenhagen-protocol voor Europa, België, Vlaanderen en het lokale niveau zullen voorstellen.

Groen! wil met haar klimaatvoorstellen, gebundeld in een eigen Kopenhagen-protocol, de Europese Commissie, de federale en de gewestregeringen én de lokale besturen tot meer ambitie aanzetten. Het protocol laat zien hoe met simpele maatregelen de klimaatverandering aangepakt kan worden en tegelijkertijd nieuwe banen en een gezonde economie opgebouwd wordt. Dit Kopenhagen-protocol is dan ook een mooie basis voor het klimaatverdrag dat in december gesloten moet worden en een groen antwoord op zowel de klimatologische als de economische en de sociale crisis.

De huidige regeringen laten immers veel kansen liggen. "België hoort bij de slechtste jongetjes in de Europese klas als het gaat om duurzame energieproductie. In plaats van daar iets aan te doen wil de regering de kerncentrales langer openhouden. In Vlaanderen vreest minister van Leefmilieu Schauvliege dat we op den duur zelfs niet meer zullen mogen ademen." Hoog tijd voor ambitieuze en duidelijke doelstellingen vinden Tinne Van der Straeten en Hermes Sanctorum. Zij willen die voorstellen voor de 4 niveaus morgen toelichten.

Plaats van de perslunch:

Daktuin van het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Leuvense weg 86

om 12 uur

Graag inschrijven op voorhand zodat we ook voor u een lunch kunnen reserveren.

Contact: Inge Jooris -