Hogeschool Windesheim

Persbericht, 9 juni 2009

Woensdag 28 oktober 2009 organiseert Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Windesheim in Zwolle voor de derde keer de Vlootschouw. Tijdens dit symposium worden de beste praktijkonderzoeken van studenten die in het studiejaar 2008-2009 zijn afgestudeerd gepresenteerd. De Vlootschouw is bedoeld voor studenten, oud-studenten en docenten van Windesheim OSO en belangstellenden uit het onderwijs.

De Vlootschouw laat zien hoe praktijkonderzoek uitgevoerd kan worden. De onderwerpen zijn actueel en belangrijk voor het onderwijs. Dit laatste wordt onderstreept doordat een van de bijdragen van de Vlootschouw 2008 werd bekroond met de scriptieprijs van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.

Programma
Tijdens de Vlootschouw 2009 presenteren drie studenten van Windesheim OSO hun praktijkonderzoek. Dit betreft een selectie van de beste praktijkonderzoeken, die zijn uitgevoerd vanuit de verschillende uitstroomprofielen en met een breed spectrum aan themaâs.

Daarnaast kunnen deelnemers verschillende workshops bijwonen, waarin studenten hun praktijkonderzoek toelichten. Ook staat er een forumdiscussie op het programma waar drie professionals uit het onderwijs feedback geven op de behandelde onderwerpen tijdens het symposium. Verder zijn vijf praktijkonderzoeken van studenten gebundeld in een boek, zoals ook in 2007 gebeurde. Dit boek is verkrijgbaar op het symposium.
De Vlootschouw wordt afgesloten met een prijsuitreiking. De drie studenten die het beste praktijkonderzoek hebben uitgevoerd ontvangen een prijs. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, docenten en een oud-student. Het aanwezige publiek mag daarnaast een publieksprijs toekennen.

Aanmelding
Op 19 september a.s is het programma definitief. Vanaf dat moment kunnen deelnemers zich aanmelden via de website www.oso-windesheim.nl. Ook is op deze website meer informatie over Windesheim OSO te vinden.