Vergaderzalen de Alliantie vernoemd naar trouwe huurders

27/10/2009 16:59

De Alliantie

Omdat de klant centraal staat bij de Alliantie krijgen vijf nieuwe vergaderzalen in het kantoor in Huizen de namen van huurders met lange huurcontracten. Jim Schuyt, voorzitter van de directie van de Alliantie, onthult op 28 oktober 2009 de namen van de zalen, in aanwezigheid van de huurders/naamgevers. In de zalen hangen bordjes met informatie over de huurder en zijn of haar woning.

De Van Raanzaal en Blesingzaal, Kremerzaal, Roszaal en Van Capellezaal. Dit zijn de namen van de vergaderzalen in Huizen, vernoemd naar trouwe huurders van de Alliantie in respectievelijk Amsterdam, Amersfoort, Almere, en Huizen.

Huurcontract uit 1913

Het huurcontract van mevrouw Van Raan-Aafjes uit de Indische Buurt in Amsterdam dateert van 1913, toen het op naam van haar ouders stond. Zij is zelf bijna 90 jaar geleden in deze woning van de Alliantie in de Borneostraat geboren en nog steeds een tevreden huurder. De schrijver Bertus Aafjes, haar broer, is ook in deze woning geboren. Mevrouw Van Raan heeft de buurt zien veranderen: "Vroeger zaten hier een sigarenwinkel, melkzaak, bakker en groentezaak in de straat. Als klein kind bezocht ik de bewaarschool hier tegenover. Dat bestaat allemaal niet meer, maar het is nog steeds een fijne buurt. Het is rustig hier en de buren zijn aardig. De bevolking is nu anders, maar ik heb er geen moeite mee. Ik heb hier altijd met plezier gewoond."





http://www.de-alliantie.nl