Gemeente De Bilt


Bilthoven, 23 oktober 2009

Najaarsnota 2009 geeft inzicht in de resultaten en financiën van de gemeente

De Bilt heeft ook dit jaar weer een gezonde financiële positie

De gemeente is goed op schema met de uitwerking van de begroting 2009. Dat blijkt uit de najaarsnota die het College van Burgemeester en Wethouders presenteert aan de Raad. Het laat zich aanzien dat er een bescheiden overschot is. Dit is een opsteker met het oog op de bezuinigingsmaatregelen die het Rijk na 2011 wellicht gaat afkondigen. Overigens blijft juist ook om die reden voorzichtig en zorgvuldig omgaan met gemeentelijke financiën geboden.

Na de Begroting 2010 en het Meerjarenplan 2011-2013 presenteert het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente De Bilt deze maand ook de Najaarsnota aan de gemeenteraad. De Najaarsnota geeft een verantwoording van het verloop van de financiën en de beleidsresultaten voor de eerste acht maanden van dit jaar. Het is dus een tussentijdse verantwoording van het college aan de raad.

De gemeenteraad bespreekt de Najaarsnota 2009 naar verwachting tijdens de vergadering op donderdag 26 november aanstaande. De vergadering start om 20.00 en vindt plaats in de Mathildezaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom. De vergadering wordt live uitgezonden op www.debilt.nl en is ook te volgen via het RTV De Bilt-kanaal.

Voor informatie over de Najaarsnota 2009 kunt u contact opnemen met de unit Communicatie, Lydia Jumelet, telefoon (030) 228 94 30.

Bilthoven, 23 oktober 2009