Politie Flevoland

Tweetal na tip alerte burger aangehouden voor diefstal en heling

Almere , 28-10-2009

In de nacht van dinsdag 27 oktober op woensdag 28 oktober zijn in Almere twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Een voorbijganger alarmeerde de politie die de auto en de twee inzittenden controleerden. De mannen werden aangehouden toen bleek dat de kentekenplaten vals waren, er inbrekersgereedschap en verdovende middelen werden aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten, in verzekering gesteld en zitten vast.

Rond 02:15 uur gingen agenten op zoek naar een mogelijk verdachte auto in de omgeving van de Chagallweg. Ter plaatse werd de bewuste auto aangetroffen en aan de kant gezet. Al snel bleek de bestuurder te diep in het glaasje te hebben gekeken. De bijrijder bleek in het bezit van verschillende soorten verdovende middelen, waaronder harddrugs. De kenteken-platen hoorden niet op de bewuste auto thuis. Onderzoek moet uitwijzen waar de kentekenplaten vandaan komen en of het aangetroffen voertuig van diefstal afkomstig is.

De mannen, beiden 22 jaar en woonachtig in Amsterdam, worden verdacht van diefstal, heling en bezit van verdovende middelen. Tegen de bestuurder is ook nog proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed. Het aangetroffen inbrekersgereedschap alsmede de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De technische recherche doet sporenonderzoek aan het voertuig. De recherche van Almere Oost onderzoekt de zaak.