Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 28 oktober 2009

Tweede aanvraag subsidie woningbouw

Deze week nog dient de gemeente Alkmaar een tweede aanvraag in voor de stimuleringsregeling woningprojecten 2009. De eerste aanvraag werd door het Ministerie gehonoreerd met een subsidie van 4,3 miljoen euro. Een mooie impuls voor de Alkmaarse woningbouw. Voor de tweede tranche heeft het Ministerie een bedrag van 150 miljoen euro beschikbaar gesteld. In de gemeente Alkmaar komen hiervoor 434 woningen, verdeeld over 16 aanvragen in aanmerking.

In juni keurde het Ministerie de tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 goed. Dat wil zeggen dat het Rijk een bedrag van 395 miljoen euro beschikbaar stelt om de woningbouw te stimuleren. Dit bedrag komt vrij in drie tranches. Voorwaarde van de eerste tranche is wel dat de projecten waarvoor subsidie is aangevraagd, nog kunnen starten met de bouw voor het eind van dit jaar.

Voor de tweede tranche dient de gemeente Alkmaar 16 aanvragen in die in aanmerking kunnen komen voor een rijksbijdrage. Hoeveel subsidie uiteindelijk wordt toegekend aan de gemeente Alkmaar om deze projecten een belangrijke impuls te kunnen geven, is 15 december 2009 bekend. Nog voor medio 2010 zouden de genoemde projecten dan daadwerkelijke moeten starten met de bouw.


Noot voor de redactie,