Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28-10-2009

Miami Vice op Bergsche Maas

WAALWIJK: Een 48-jarige eigenaar van een botenbedrijf aan de
Industrieweg heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur een 53-jarige Tilburger op heterdaad betrapt bij de diefstal van een boot. Door daadkrachtig optreden, door met zijn eigen boot achter de dief aan te gaan, slaagde de eigenaar er in de dief naar de kant te krijgen en aan te houden.

De getuige/ benadeelde verklaarde dat hij bezig was met het onderhoud van boten. Hij liep naar de kade en zag dat zijn eigen boot helemaal dwars lag en dat het contactslot geforceerd was. Hij zag ook in de verte nog een boot varen. Hij herkende de boot omdat die normaliter naast zijn eigen boot ligt. Hij vermoedde direct dat een dief met die boot weggevaren was omdat hij die eigenaar kort daarvoor nog gesproken had. De man is in zijn eigen boot gestapt en achter de botendief aangegaan. Ondertussen belde hij de politie. Hij zag dat de dief op hem afgevaren kwam en op ramkoers lag. Door uit te wijken wist hij een aanvaring te voorkomen. De achtervolger zag dat de dief naar de kant ging en uitstapte bij een duiker. De getuige ging ook naar de kant en wist de dief voordat die in zijn auto stapte aan te houden. Hij heeft de dief overgedragen aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld. Aan beide boten is schade, van de eigenaren zijn aangiften opgenomen.

Vrouw aangehouden voor plegen vernielingen

MADE: De politie hield woensdagochtend een 44-jarige Oosterhoutse aan in haar woning. De vrouw wordt ervan verdacht eind juni bij een restaurant in de Kerstraat in Made vernielingen te hebben aangericht.

De vrouw kreeg tijdens het diner ruzie met haar tafelgenoot. De woordenwisseling liep uit de hand en de vrouw gooide met een wijnfles door het restaurant. Hierdoor ging glaswerk en een ruitje kapot. Ook kregen meerdere gasten wijn over hun kleding. De vrouw werd verzocht het pand te verlaten en haar werd medegedeeld dat de rekening voor de gemaakte schade naar haar zou worden gestuurd. Toen er begin september op de gestuurde rekening en de gepleegde telefoontjes geen reactie kwam, aldus de restauranteigenaresse, deed zij aangifte. De politie hield de verdachte aan. Zij verklaarde zich niet te herinneren de vernielingen te hebben gepleegd.

Verdachte aangehouden voor benzinediefstal

RIJEN: De politie hield woensdag een 39-jarige man uit Rotterdam aan op de Anne Frankplein. De man wordt ervan verdacht tussen juli en december van vorig jaar 20 keer te hebben getankt zonder te betalen. Dit zou hij onder andere in Drunen en in Gilze hebben gedaan. De verdachte bekende de diefstallen en verklaarde ze uit geldgebrek te hebben gepleegd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Controle op aanhangers in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagmiddag op de Belgiëstraat een verkeerscontrole gehouden. De controle was vooral gericht op
aanhangers, die richting de Milieustraat gingen. Er is bekeurd voor het niet dragen van de gordel (1x ) en het niet voeren van hetzelfde kenteken op aanhanger als trekkend voertuig (4 x). Ook werd een bekeuring uitgedeeld voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs.

Politie onderzoekt inbraken

WAALWIJK: Vanmorgen heeft een winkelier aan de Meester van Coothstraat een inbraak gemeld. Inbrekers hebben de voordeur geforceerd. De buit bestaat onder meer uit het geld dat in de kassa zat. Ook is er in een bedrijfspand ingebroken aan de Grotestraat. Hier werd een slotplaat van de voordeur afgebroken. Er lijkt hier niets gestolen te zijn.

SPRANG-CAPELLE: Ook werd vanmorgen omstreeks 08.00 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Overdiepsekade. De inbrekers hebben een raam met vermoedelijk een schroevendraaier geforceerd. Er is onder meer een laptop gestolen. Ook vonden de inbrekers de sleutels van een BMW met het kenteken 06-GT-PV. Ook de auto is gestolen. De auto staat nu internationaal gesignaleerd.

Politie ruimt vier wietplantages

OOSTERHOUT / WAALWIJK: Het speciale hennepteam in het politiedistrict Oosterhout ontmantelde op woensdag 28 oktober 2009 twee
hennepkwekerijen. In totaal werden 714 wietplanten in beslag genomen. Er zijn vijf verdachten opgepakt.

In een woning aan de Verdistraat in Oosterhout waren twee slaapkamers en de zolder ingericht om wiet te telen. In totaal ging het om 651 hennepplanten. De politie arresteerde bij de inval drie personen. Het ging om de bewoners (man: 41 jaar vrouw / 30 jaar) van het pand en twee mannen (30) die bezig waren met de verzorging van de
hennepplanten.

Het was ook raak in het Sint Crispijnhof. Daar vonden de agenten 63 hennepplanten, die opgesteld stonden op zolder. De 33-jarige bewoner van het pand werd aangehouden vanwege overtreding van de Opiumwet.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. De planten, de kweekapparatuur en de voedingsmiddelen werden er in beslag genomen. Daarna zijn de planten voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (JS)

Auteurs

Willem van Hooijdonk

Inge Rijgersberg

Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-10-2009 17:00 | © Regio Midden en West Brabant |