DSM


Published: 08:16 28.10.2009 GMT+1 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM kondigt pensionering aan van bestuurslid Jan Zuidam

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat Jan Zuidam, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de onderneming, per 1 januari met pensioen zal gaan na een carrière van 36 jaar bij DSM, waarvan 12 jaar als lid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur hebben besloten dat de hierdoor ontstane vacature op dit moment niet wordt opgevuld en dat de taken van Jan Zuidam zullen worden verdeeld onder de andere leden van de Raad van Bestuur.

Ir. Jan Zuidam (1948) studeerde Scheikundige Technologie aan de TU Delft. In 1973 trad hij in dienst bij DSM Research in Geleen. Hij vervulde een breed scala aan functies, waaronder Plant Manager, Hoofd Inkoop en Hoofd Productie voor verschillende businessgroepen. Jan Zuidam was Directeur van DSM Andeno en ook Directeur Corporate Strategy. In 1992 werd hij benoemd tot Directeur van DSM Research en in 1998 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van DSM.

Daarnaast heeft Jan Zuidam talloze bestuurlijke functies vervuld binnen en buiten DSM. Hij is momenteel voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

De leden van de Raad van Commissarissen en de collega's in de Raad van Bestuur spreken hun grote dankbaarheid en waardering uit voor het door Jan Zuidam getoonde leiderschap gedurende zijn lange carrière bij DSM en voor zijn zeer grote bijdragen aan het succes van de organisatie en aan DSM's focus op innovatie en duurzaamheid.

DSM wenst Jan en zijn vrouw Ans vele gezonde en gelukkige jaren toe in hun nieuwe levensfase.


DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een netto-jaaromzet van EUR 9,3 miljard en biedt werk aan zo'n 23.500 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.



DSM