Ingezonden persbericht


NMI

APS: Algerijnse minister van Industrie en Investeringen bezoekt EuroLoop


Dordrecht 28 oktober -Op 27 oktober heeft een Algerijnse delegatie onder leiding van de Algerijnse Minister van Industrie en Investeringen en de Algerijnse ambassadeur een bezoek gebracht aan EuroLoop; een wereldwijd unieke kalibratiefaciliteit van NMi voor industriële gas- en vloeistofmeters. Het bezoek is de start van een aantal werkbezoeken aan de aardgas-infrastructuur in Nederland waarbij specifiek aandacht is voor meettechniek.NMi brengt in een G2G (government to government) project met Algerije in kaart wat er nodig is om meetsystemen te harmoniseren. Tijdens werkbezoeken aan Nederland wordt met Algerijnse belanghebbende partijen de basis gelegd voor verdere samenwerking en kennisuitwisseling. Dit project kan bijdragen aan een lange termijn energierelatie tussen Nederland en Algerije; nuttig voor Algerije, dat zijn meetinfrastructuur wil innoveren, én voor Nederland, met het oog op een zekere energievoorziening.Onafhankelijkheid van energieleveranciers voor NederlandOm de onafhankelijkheid van huidige leveranciers van gas te vergroten streeft Nederland naar diversificatie van energieleveranties. Algerije is een van de belangrijke alternatieven voor de bestaande gastransportlijnen. Algerije, dat olie en gas als belangrijkste exportproduct heeft, streeft naar goede aansluiting met zijn belangrijkste afzetgebieden en heeft met Europa een associatieverdrag. Het land hecht grote waarde aan conformiteit tussen normen en standaarden en heeft initiatieven gestart om de meetinfrastructuur in Algerije te innoveren. NMi is de onafhankelijke specialist voor testen, certificeren, kalibreren en trainen op het gebied van metrologie. Op dit moment bouwt NMi in de Rotterdamse Botlek de test -en kalibratiefaciliteit EuroLoop: een wereldwijd uniek systeem voor het testen van industriële olie- en gasmeters.Voor meer informatie over NMi en EuroLoop: www.nmi.nlEen foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.http://www.nmi.nl

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met Eveline Janse: T 078-6332361 of E ejanse@nmi.nl.Bijgaand vindt u een foto van de delegatie bij de locatie EuroLoop, met vooraan, derde van rechts de Algerijnse Minister van Industrie en Investeringen: Dhr. Hamid Temmar.Vooraan, tweede van rechts de Algerijnse ambassadeur: Dhr. Bencha(aa) Dani.

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.

URLs


* http://www.nmi.nl