EnergieBesparingsMonitor van KiesGroenLicht "Marvin" bij RTL4


BREDA, 20091027 -- Op woensdag 28 oktober a.s. om 20:30 komt "Marvin" de EnergieBesparingsMonitor op RTL4. "Marvin" wordt als onderdeel van de energiebesparende maatregelen geplaatst bij Jeanette Deen in Lutjebroek. De familie Deen is deelnemer aan het RTL4 programma De Grote Woonwens.

In het programma De Grote Woonwens van RTL4 wordt de woning van de familie compleet verbouwd en energiezuinig gemaakt. In dit programma, wat aanstaande woensdag van start gaat, worden mensen uit een moeilijke woonsituatie geholpen. Via de installatie van nieuwe apparatuur en technieken worden de huizen volledig aangepast wat betreft comfort, veiligheid en energiebesparing. In dit kader wordt ook "Marvin" geplaatst: het digitale display (de EnergieBesparingsMonitor) welke de effecten van de geĂŻnstalleerde energiebesparende maatregelen zichtbaar maakt.

Via "Marvin" is er direct inzicht in het huidige energie verbruik, de behaalde besparing (o.a. in euro's en CO2-uitstoot) en de verbruikshistorie. Tevens kan men met 1 druk op de knop direct toegang krijgen tot buienradar en de weersverwachtingen.

Marvin zal kort in beeld zijn tijdens de eerste uitzending van De Grote Woonwens (28 oktober 2009, 20:30 RTL4).

Over KiesGroenLicht
KiesGroenLicht is een landelijk opererende organisatie met als doelstelling bestaande particuliere woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Het KiesGroenLicht concept bestaat uit 5 stappen waarin de besparingsdoelstelling van de woningeigenaar wordt gerealiseerd. In 5 stappen wordt exact in beeld gebracht wat de maximaal haalbare besparingen zijn, welke subsidies beschikbaar zijn, en verzorgt KiesGroenLicht de aanpassingen in de woning.
In de laatste stap wordt de gerealiseerde besparing daadwerkelijk zichtbaar.

KiesGroenLicht