Prins van Oranje opent RDM Campus in Rotterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent donderdagmiddag 29 oktober op de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) de RDM Campus. Deze campus is gevestigd in de voormalige machinehal en het oude hoofdkantoor van RDM en biedt onderdak aan onderwijsinstellingen en bedrijven die samenwerken aan duurzame innovaties op het gebied van bouwen, energie en mobiliteit.

RDM Campus is onderdeel van een groot project waarmee de gemeente Rotterdam het haventerrein in het westen van de stad wil omvormen tot een aantrekkelijk gebied voor wonen, werken, innoveren en leren. De campus is een van de eerste projecten die hieraan invulling geeft. Initiatiefnemers zijn het Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Gezamenlijk hebben zij een nieuw werk-leerconcept ontwikkeld waarin studenten uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs met bedrijven samenwerken aan vernieuwende productconcepten en productiewijzen. De nieuwe bestemming van de voormalige RDM gebouwen sluit hier goed bij aan.

In 2007 is begonnen met de verbouwing die bestond uit twee fasen. In de eerste fase is de machinehal verbouwd tot een multifunctionele ruimte, Innovation Dock, waar scholen en bedrijven gemeenschappelijk onderzoek kunnen doen en experimenten kunnen uitvoeren. Begin 2009 hebben het Albeda College en Hogeschool Rotterdam hun intrek hierin genomen. Met het gereedkomen van Droogdok 17, het oude hoofdkantoor, is de campus nu compleet.

Noot aan redacties (