Gemeente Spijkenisse


Thema-avond zelfredzaamheid: niet bang maar voorbereid

15 september 2009

Niet bang maar voorbereid

Donderdag 29 oktober 2009 vanaf 19.30 uur in het burgerzaal in het stadhuis.

Steeds meer mensen met een beperking slagen er prima in zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Vooral met hulp van familie, vrienden of professionele verzorgers. Maar hoe kunnen zij zichzelf behelpen als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in hun woning? Wie kan ze helpen om zo snel mogelijk weg te komen? Over dit soort vragen organiseert de Wmo Adviesraad op donderdag 29 oktober 2009 een informatie- en discussiebijeenkomst. Door een goede voorbereiding en door de juiste maatregelen te treffen, kan de zelfredzaamheid bij rampen toenemen.

Bewust maken
Doel van de bijeenkomst is om burgers informatie te geven over wat ze zelf kunnen doen en welke maatregelen ze kunnen treffen om zichzelf (als ze minder zelfredzaam zijn) of (bijvoorbeeld) de mensen voor wie ze zorgen, te helpen. Iemand van de brandweer en de ambtenaar rampenbestrijding van de gemeente zullen iets vertellen over `community safety', het Engelse begrip voor `een veilige gemeenschap'. Ook zal een film worden vertoond. Er is ook volop tijd voor vragen en discussies. Wethouder Hanneke Hamerslag opent de bijeenkomst, burgemeester Mirjam Salet neemt de afsluiting voor haar rekening.

Aanmelden
De bijeenkomst over `community safety' vindt donderdagavond 29 oktober 2009 plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Raadhuislaan. Aanvang: 19.30 uur.

U kunt zich tot uiterlijk 20 oktober 2009 aanmelden door een
* e-mail te sturen naar aanmelding@wmoadviesraadspijkenisse.nl
* het aanmeldingsformulier in te vullen (zie Externe links)
* telefonisch via 't Spil op (0181) 69 67 00 ('t Spil)

De organisatie vraagt u bij aanmelding uw naam, telefoonnummer en eventueel e-mail adres te vermelden.

Externe links


* Aanmelden community safety Aanmeldformulier voor de bijeenkomst community safety op donderdag 29 oktober 2009. [Let op! De webpagina www.wmoadviesraadspijkenisse.nl/aanmelding opent in een nieuw venster.]

* Niet bang maar voorbereid [Let op! De website www.nietbangmaarvoorbereid.nl opent in een nieuw venster]