KRO

KRO De Reünie: Rob Kamphues bezoekt Claudia in vrouwengevangenis in Argentinië

Uitzenddatum: 29/10/2009

Klas 2 van de IVO mavo in Amsterdam

In deze aflevering gaat KRO De Reünie terug naar begin jaren `80. Een bonte verzameling van kinderen ontmoetten elkaar op de kleinschalige IVO-mavo in Amsterdam. Bedacht was dat ze baat zouden hebben bij individueel onderwijs. De één was extreem verlegen en kwam van de Lomschool. De ander kwam uit één van de vele gebroken gezinnen. En weer een ander z'n vader was wereldreiziger die vond dat z'n kind wel wat extra aandacht kon gebruiken.

Onder leiding van een gedreven lerarenteam moesten deze kinderen klaargestoomd worden voor de maatschappij. Maar dat was niet makkelijk, midden in het roerige Amsterdam. Aan mentor Ans Bos zal het niet hebben gelegen. Ze was er eeuwig en altijd voor de leerlingen. Maar toch kon ze niet voorkomen dat de nodige leerlingen vaak door zware omstandigheden thuis al weer snel van school verdwenen.

Zo belandde Claudia, nadat haar moeder met een nieuwe man naar het buitenland was vertrokken, al vroeg in het uitgaansleven. Haar vader bij wie ze bleef wonen verdronk z'n verdriet en had niet in de gaten dat Claudia al snel ontspoorde. Rob ontmoet Claudia in de vrouwengevangenis in Buenos Aires (Argentinië). Zal ze er in slagen om alsnog iets van haar leven te maken?

Ook was er Hester, de lachebek, die het best goed had thuis, maar die er met de pet naar gooide op school. Ze ging liever in de slagerij werken, dan haar diploma halen. Wat is er van haar terecht gekomen? De sfeer was vrolijk en goed op school, maar kon met zoveel verschillende achtergronden ook behoorlijk hard zijn. Één van de slachtoffers van de pesterijen was Rene. In deze aflevering vertelt hij over z'n vreselijke jeugd. Die was zo erg dat hij liever naar school ging, waar hij gepest werd, dan thuis bleef.

KRO De Reünie, donderdag 29 oktober om 20.25 uur op Nederland 1

Website

www.reunie.kro.nl

Programma

KRO De Reunie

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: