Gemeente Soest

.

College past zijn standpunt over Birkstraat aan

08 oktober

Op 29 oktober 2009 neemt de gemeenteraad een besluit over de pakketstudie VERDER. De regio heeft aan Soest gevraagd om onder andere de aanleg van parallelwegen langs de Birkstraat te onderzoeken.

Naar aanleiding van de bespreking met de gemeenteraad in september en de inspraak van een aantal bewoners heeft het college zijn standpunt aangepast.

Het aanleggen van parallelwegen is geen doel op zich, maar een middel om te voorkomen dat de Birkstraat in 2020 weer elke dag vast staat. En als betere middelen dan parallelwegen voorhanden zijn, dan zal daarvoor gekozen worden.

Voor het college blijft het uitgangspunt dat de Birkstraat een veilige en door bomen omzoomde toegangsroute voor Soest blijft. De veiligheid op de Birkstraat en de leefbaarheid voor de bewoners zijn belangrijke randvoorwaarden.

Uiteindelijk kan dat ertoe leiden dat het college aan de hand van de onderzoeksresultaten besluit om helemaal niets aan de Birkstraat te veranderen.

Belangrijk is ook dat de Gemeente Amersfoort inmiddels al heeft besloten om het onderzoek naar verbetering van de westelijke ontsluiting op te pakken. Soest moet daarbij bekijken hoe daar het beste op aangesloten kan worden. Mogelijk dat hiervoor ook maatregelen nodig zijn.

Inmiddels zijn de bewoners van de Birkstraat, woonachtig buiten de bebouwde kom, middels een brief van het college op de hoogte gesteld van het aangepaste voorstel.
Meer informatie over de pakketstudie is te vinden op deze website: Verder