Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

De deelraad vergadert 29 oktober en 5 november

om 18.00 uur in de raadzaal, Groene tuin 317

Op de donderdagavonden 29 oktober en 5 november aanstaande behandelt de deelraad de begroting voor 2010. Deze vergaderingen zijn openbaar en alle wijkbewoners zijn van harte welkom om te zien en te horen hoe de politieke partijen het beschikbare geld voor 2010 gaan verdelen. De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal aan de Groene tuin 317 en beginnen s avonds om zes uur.

Het beleidsprogramma van de deelgemeente voor de periode 2006 2010 heeft de titel Werk in uitvoering. Hiermee geeft het bestuur van de deelgemeente aan dat in deze raadsperiode vooral de uitvoering van allerlei beleidsvoornemens en grote projecten in de wijken prioriteit krijgt. Dit vertaalt zich door in de jaarlijkse begroting van de deelgemeente.

In de te behandelen Programmabegroting 2010 zijn vooralsnog twee belangrijke stedelijke maatregelen niet meegenomen omdat de precieze invulling ervan nog niet duidelijk is. Dit zijn de resultaten van de herijking van het deelgemeentefonds en de effecten van een door het college aangekondigde bezuiniging. De begroting 2010 wordt in twee vergadersessies of termijnen behandeld.

Eerste termijn
Donderdagavond 29 oktober vindt de oriënterende behandeling plaats waarin de algemene beschouwingen worden gehouden. Alle deelraadsfracties krijgen de gelegenheid tot het stellen van beleidsinhoudelijke vragen aan de portefeuillehouders en kunnen in te dienen amendementen en moties presenteren. Na een korte schorsing reageert het dagelijks bestuur op de vragen. Vragen die op 29 oktober niet kunnen worden behandeld worden schriftelijk beantwoord vóór de besluitvormende vergadering van 5 november.

Tweede termijn
Besluitvorming vindt plaats op donderdag 5 november na discussie en debat. Tijdens dit deel is er gelegenheid te reageren op de algemene beschouwingen van de overige fracties en op de antwoorden van het dagelijks bestuur. Tenslotte wordt er gestemd over ingediende amendementen, het raadsvoorstel Programmabegroting 2010 en moties.

Al met al voldoende stof voor de verschillende politieke partijen in de deelraad om de discussie over aan te gaan.