Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam kiest beste nieuwbouw 2009

De stembus voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2009 is open! Alle Amsterdammers kunnen tot donderdag 29 oktober 12.00 uur stemmen op hun favoriete nieuwbouwproject. Al meer dan 4.500 mensen hebben hun stem uitgebracht.

De tien genomineerde nieuwbouwprojecten zijn (in willekeurige volgorde):

* Het Funen - Melior (Amsterdam Centrum)

* De Roos (Amsterdam Centrum)

* Kometensingel (Amsterdam Noord)

* CalandparC - Urban Villa's (Osdorp)

* Hartenlust - Kempe Thill (Osdorp)

* Furore - Blok A (Oud-West)

* De Vier Heeren (Oud-Zuid)

* Haveneiland West Blok 14 - Heren 5 (Zeeburg)
* Haveneiland Oost Blok 51a (Zeeburg)

* New Amsterdam (Zuideramstel)

In Het Parool en op AT5 wordt elke week uitgebreid verslag gedaan van twee van de genomineerde nieuwbouwprojecten. Alle informatie is ook terug te vinden op www.nieuwbouwprijs.nl.

Poster Nieuwbouwprijs 2009

Prijsuitreiking op AT5

Minister Van der Laan maakt het winnende nieuwbouwproject bekend en reikt de prijs uit aan de bewoners, de opdrachtgever, de architect en de aannemer. Dit gebeurt tijdens een live uitzending van AT5 op donderdag 29 oktober van 19.30-20.00 uur vanuit het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Wat ging vooraf?

De tien genomineerde projecten zijn geselecteerd door een jury van bewoners. Zij kozen uit twintig nieuwbouwprojecten met de hoogste score na een grootschalige enquête onder de bewoners van de 74 nieuwbouwprojecten die zijn opgeleverd tussen augustus 2007 en augustus 2008. Dit is de derde editie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. De organisatie is in handen van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Bouwend Nederland, AT5 en Het Parool.

Breng je stem uit

Je kunt tot donderdag 29 oktober 12.00 uur stemmen op je favoriete nieuwbouwproject op www.nieuwbouwprijs.nl.

(Bron: Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam)