Gemeente Brummen


Raad neemt besluiten op 29 oktober en 5 november

(Oorspronkelijke publicatie datum: 22-10-2009)

Op de agenda van de gemeenteraad staan binnenkort twee belangrijke vergaderingen. Op donderdagavond 29 oktober 2009 vindt weer een reguliere besluitvormende raadsvergadering plaats. Een week later is er een raadsvergadering die geheel gewijd is aan de begroting voor 2010. Hoewel het twee losstaande vergaderingen zijn is er dit jaar toch sprake van enige samenhang. Dit heeft vooral te maken met enkele grote projecten die op de agenda staan op 29 oktober 2009.

De grote ingrijpende voorstellen die op de agenda staan zijn grofweg het kulturhus in Eerbeek, de definitieve keus voor de locatie van het nieuwe gemeentehuis, het masterplan voor het centrum van Eerbeek en de finan-ciële doorrekening voor de middellange termijn 2009-2023. Deze besluiten zijn niet alleen vanwege hun inhoud belangrijk, maar ook vanwege de financiële consequenties voor 2010 en de volgende jaren. Het presidium van de raad heeft daarom besloten dat deze vier onderwerpen inhoudelijk besproken worden op 29 oktober. Hierover vindt dan ook zoveel mogelijk besluitvorming plaats. De financiële effecten van deze onderwerpen worden echter beschouwd bij de behandeling van de programmabegroting op donderdag 5 november 2009.

Raadpleeg de stukken
De besluitvormende raadsvergadering op 29 oktober is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. Exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken liggen gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken raadplegen en downloaden via deze website. De vergadering over de programmabegroting staat gepland voor donderdag 5 november 2009. Deze openbare bijeenkomst begint om 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Meer informatie over de Programmabegroting 2010 en de wijze waarop deze wordt behandeld treft u aan op een speciale pagina over de begroting.