RTL Group

RTL Nederland lanceert RTL Lounge Radio

Na de succesvolle introductie van RTL Lounge op televisie, lanceert RTL Nederland op donderdag 29 oktober haar eerste digitale radiozender: RTL Lounge Radio. Daarmee keert de merknaam RTL terug op radio. Net als de televisietak richt RTL Lounge Radio zich op de vrouw van nu, met een toegankelijk aanbod van jazz, pop, soul en melodieuze dance. RTL Lounge TV en Radio bieden beiden zeven dagen per week, 24 uur per dag een aantrekkelijke en ontspannende programmering. Radio 538 verzorgt met haar kennis de techniek en de programmering van RTL Lounge Radio. Op donderdag 29 oktober om 15.00 uur vindt de officiële lancering plaats in de speciale RTL Lounge Radio Store in Stadshart Amstelveen plaats.

Bert Habets, CEO RTL Nederland, over de lancering van RTL Lounge Radio: RTL volgt de consument op de voet en speelt in op alle nieuwe manieren van mediaconsumptie. Digitale televisie en radio worden daarin steeds belangrijker. De lancering van RTL Lounge Radio sluit naadloos aan op de sfeer en belevingswereld van de jonge vrouw.

TL Lounge is actief op radio, internet en televisie en biedt de kijker en luisteraar naast de lekkerste muziek Nederlandse en internationale televisieprogrammas op het gebied van koken, beauty & fashion, wonen, reizen en love & life. Naast populaire RTL-programmas als Goede Tijden, Slechte Tijden, Gooische Vrouwen, RTL Travel, Nigela Bites, Project Catwalk en Bouwval Gezocht, biedt de zender ook exclusieve programmering met de RTL-première van de Nederlandse telenovelle Lotte en dramaseries als Fashion House en Desire en het reisprogramma Rough Guides. Programmas die de jonge vrouw van nu informeren en inspireren. RTL Lounge TV is te ontvangen via de digitale pakketten van UPC en Ziggo, RTL Lounge Radio is te ontvangen via www.rtllounge.nl, www.webradio.nl en www.nederland.fm.www.rtllounge.nl, www.webradio.nl, www.radiofm.nl, www.allradio.nl.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, tel: 035 - 6718933, jasper.teijsse@rtl.nl.