NCRV

Man bijt hond

Mooi bekeken: Nieuwe rubriek in Man bijt hond

Donderdag 29 oktober 2009

18.55 uur, Nederland 2

Het NCRV-programma Man bijt hond besteedt donderdag aandacht aan de bijensterfte in ons land. Deze is de afgelopen jaren met twintig procent gestegen. Imker Karel ten Hoedt is dagelijks in de weer om het leven voor de bijen zo aangenaam mogelijk te maken.

In de docusoap over De Haagse Bingo maakt Agatha haar 87-jarige moeder op. Ze gaan een sigaretje roken in de rookruimte van het verzorgingshuis. Vroeger gebruikte moeder nooit make-up, roken deed ze ook niet. Hoe is het om je moeder te zien veranderen?

In de rubriek âMet de muziek meeâ vertelt Elaine Martis (15) over haar lievelingsnummer âKnocked upâ, het eerste nummer dat ze ooit hoorde van de band Kings of Leon. Ze was gelijk verkocht. Sinds een paar jaar struint ze met haar moeder en zus alle concerten af.

In de nieuwe rubriek âMooi bekekenâ zoomt Man bijt hond in op het leven van alledag met een geheel kijk op mensen en hun gedragingen. Deze week is sjoelvereniging âDe Gooise Schijven Schuiversâ uit Huizen aan de beurt.

En âHond aan tafelâ schuift aan bij een kinderloos echtpaar van 81. Ze zijn op late leeftijd getrouwd en het is er niet van gekomen. De vrouw des huizes heeft het hier best moeilijk mee.

De babbelbox staat in winkelcentrum Eggert in Purmerend.